Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,17% και τα 59,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,17% και τα 59,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει ήπια άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 53,70 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα Πέμπτη (20/2) το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν μεγαλύτερη άνοδο των αποθεμάτων σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,17% στα 59,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει ήπια άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 53,70 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 αυξήθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,5 εκατ. βαρέλια.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Price Futures Group, Phil Flynn, «η αγορά πετρελαίου αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι όσο άσχημη και αν είναι η καταστροφή ζήτησης από τον κορωνοϊό, η έλλειψη εξαγωγών από τη Λιβύη θα μπορούσε να αντισταθμίσει την καταστροφή στη ζήτηση πετρελαίου».
Ωστόσο, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζει ότι «είναι ενδεχομένως ακόμα νωρίς να πιστέψουμε ότι τα χειρότερα αναφορικά με τον οικονομικό ανίτκτυπο του κορωνοϊού έχουν περάσει».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επόσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα επίσημα στοιχεία του API αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης