Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η τουρκική προκλητικότητα έφτασε μέχρι το Ναυάγιο της Ζακύνθου

tags :
Η τουρκική προκλητικότητα έφτασε μέχρι το Ναυάγιο της Ζακύνθου
Στο στόχαστρο των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων μπήκε το Ναυάγιο της Ζακύνθου καθώς προστέθηκε σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο πράκτορα της Γερμανίας που διαφήμιζε ταξίδι στην Τουρκία
Στο στόχαστρο των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων μπήκε το Ναυάγιο της Ζακύνθου καθώς προστέθηκε σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο πράκτορα της Γερμανίας που διαφήμιζε ταξίδι στην Τουρκία με τη λεζάντα «Türkei Blau Reise»  (μτφ. Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία)!
Το παραπλανητικό φυλλάδιο ανακαλύφθηκε τυχαία από Έλληνα  τουριστικό  πράκτορα , ο οποίος στη συνέχεια  κατήγγειλε το γεγονός στον  ΕΟΤ.
Η αντίδραση της διοίκησης του Οργανισμού και των υπηρεσιών ήταν άμεση εντός και εκτός Ελλάδας  για την ένταξη τα φωτογραφίας  στο φυλλάδιο Τούρκου πράκτορα, προβάλλοντας  ελληνικό  τοπίο ως τουρκικό.   
Για  την τουρκική και τουριστική προκλητικότητα  που είχε  ως επίκεντρο  το  ναυάγιο  της  Ζακύνθου έθεσε  σε συναγερμό  το γενικό  γραμματέα  του  ΕΟΤ κ.  Δημήτρη  Φραγκάκη.
Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό  τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως την σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.
Ταυτόχρονα , ο  Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έστειλε  επιστολή (ήδη από τις 12/02/2020) στον CEO του τουριστικού πρακτορείου, ζητώντας την απόσυρση και των υπό διανομή φυλλαδίων.
H   εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το αίτημα. Προηγήθηκε η συγνώμη της εταιρείας  και η δέσμευσή της να μην  επαναληφθεί ανάλογο λάθος.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης