Τελευταία Νέα
Speculator

Περίπου 400 χιλ ευρώ το φέσι της Creta Farms στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

tags :
Περίπου 400 χιλ ευρώ το φέσι της Creta Farms στα Ελληνικά Ταχυδρομεία
Ποιες εταιρείες δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην Creta Farm
Τα ΕΛΤΑ Ενέργεια, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και άλλες τρεις κρατικές υπηρεσίες πληρώνουν το μάρμαρο της εξυγίανσης της Creta Farms με το συνολικό χρέος να φτάνει τις 971.963.000.
Το «φέσι» σχεδόν σε ποσοστό  50% μπήκε στα ΕΛΤΑ Ενέργεια καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος υπολογίζονται  περίπου σε 400.000 ευρώ καθώς η αλλαντοβιομηχανία  είχε  περισσότερες από δέκα παροχές ρεύματος με τα ΕΛΤΑ.  
Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που γράφουν ζημιές από τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην εταιρεία των αδελφών Δομαζάκη είναι οι εταιρείες ΔΕΣΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ.
Το χρέος της εταιρείας προς τις εταιρείες υπηρεσιών αποκαλύφθηκε από το σχέδιο εξυγίανσης με βάση τον Πτωχευτικό Κώδικα και συγκεκριμένα με το άρθρο 106δ.
Το τελικό κείμενο εξυγίανσης θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο  Ρεθύμνου που έχει οριστεί ως έδρα της εταιρείας.
Με βάση το σχέδιο η νέα εταιρεία θα αναλάβει την αποπληρωμή μόλις το 2,6% της συνολικής οφειλής  που αντιστοιχεί στο ποσό των 24.249, 075 ευρώ και η εξόφληση το ποσού να  προτείνεται σε 40 τριμηνίες δόσεις  
Οι εταιρείες θα υποστούν κούρεμα σε ποσοστό 97,4% αφού δεν προχώρησαν έγκαιρα στη διακοπή των προσφερόμενων υπηρεσιών ενώ αυτές που επέλεξαν τη διαδικασία της ρύθμισης οφειλών  δεν τηρήθηκαν καθώς τα ταμεία της εταιρίας
Το μεγαλύτερο χρέος πέφτει στις πλάτες των ΕΛΤΑ Ενέργεια καθώς ως κρατική εταιρεία δίστασε να κατεβάσει το διακόπτη σε μία εταιρεία που υπολειτουργούσε με συνέπεια να γράψει σημαντική ζημιά σε μία κρίσιμη στιγμή για τα ΕΛΤΑ τα οποία δυσκολεύονται να καταβάλουν τους μηνιαίους μισθούς στους περίπου 6000 εργαζόμενους.
Ακόμη το χρέος προς τον ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 7.260.840,99 ευρώ εκ των οποίων στη νέα εταιρεία μεταβιβάζεται το ποσό των 2.904.338,80 ευρώ, με συνέπεια το κούρεμα να  διαμορφώνεται στο 60% της οφειλής.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ για τη διεκδίκηση του ποσού  των 4,3 εκατ. ευρώ μπορεί να ζητήσει την ρευστοποίηση ενεργητικού της  εταιρείας  που δεν μεταβιβάζεται στην καινούργια εταιρεία.
Η αποπληρωμή του χρέους  προς τον ΕΦΚΑ θα γίνει σε 180 ισόποσες δόσεις ενώ οι νέες οφειλές που θα προκύψουν από το Δεκέμβριο του 2019 μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα επιβαρύνουν τη νέα εταιρεία.
Το σχέδιο εξυγίανσης αναμένεται να γίνει δεκτό από τη δικαστική Αρχή καθώς πληροί  τους  όρους του Πτωχευτικού Κώδικα  καθώς οι πιστωτές  που συμφωνούν  με διάσωση   της  εταιρείας  ξεπερνούν το  60% των πιστωτών.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης