Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκβιάζει με πρόταση μομφής κατά του υπ. Δικαιοσύνης ο Renzi, αν δεν αλλάξει ο νόμος για την παραγραφή αδικημάτων

Εκβιάζει με πρόταση μομφής κατά του υπ. Δικαιοσύνης ο Renzi, αν δεν αλλάξει ο νόμος για την παραγραφή αδικημάτων
Ο Renzi δεν σταματά να στηρίζει την κυβέρνηση Conte στο κοινοβούλιο, δίνοντας πολιτική παράταση ζωής, περίπου 11 εβδομάδων, ενώ θα ξεκινήσει να μαζεύει υπογραφές για να ζητήσει την απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού της χώρας
Aν μέχρι το καθολικό Πάσχα δεν αλλάξει ο νέος νόμος που περιορίζει αυστηρά την δυνατότητα παραγραφής των αδικημάτων, το κόμμα του Matteo Renzi Ζωντανή Ιταλία, θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού δικαιοσύνης Alfonso Bonafede, ο οποίος ανήκει στα Πέντε Αστέρια.
Ο Ιταλός προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σήμερα 19/2, στην δημόσια τηλεόραση Rai "άνοιξε τα χαρτιά του" σχετικά με το πώς εννοεί να κινηθεί στο άμεσο μέλλον.
Προς το παρόν, δηλαδή, ο Renzi δεν σταματά να στηρίζει την κυβέρνηση του Giuseppe Conte στο κοινοβούλιο, αλλά δίνει "πολιτική παράταση ζωής" περίπου έντεκα εβδομάδων.
Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα ξεκινήσει να μαζεύει υπογραφές για να ζητήσει την απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού της χώρας, με βασικής σημασίας αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Η ιδέα του προβλέπει την εκλογή ενός προσώπου "το οποίο θα είναι, ουσιαστικά, ο δήμαρχος όλης της Ιταλίας".
Ο Matteo Renzi, μιλώντας στη Rai τόνισε επίσης ότι "κάποιοι επιχείρησαν να τον διώξουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, προσπαθώντας να αντικαταστήσουν τις ψήφους του κόμματός του με εκείνες ορισμένων "υπεύθυνων" βουλευτών και γερουσιαστών του μεσαίου χώρου".
"Δεν βρίσκουμε τίποτα το κακό σε αυτή την προσπάθεια, αλλά την επόμενη φορά, οι εμπνευστές της καλό θα ήταν να σταθούν ικανοί να τα καταφέρουν", συμπλήρωσε με νόημα.
Ο επικεφαλής της Ζωντανής Ιταλίας, τέλος, ζήτησε την κατάργηση του μέτρου που εγκρίθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, και προβλέπει την παροχή "κοινωνικού εισοδήματος" σε όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και δέχονται να παρακολουθήσουν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, ή έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης