Τελευταία Νέα
Διεθνή

Söder (επικεφαλής CSU): Δεν θα είμαι υποψήφιος για την Καγκελαρία

tags :
Söder (επικεφαλής CSU): Δεν θα είμαι υποψήφιος για την Καγκελαρία
O νέος πρόεδρος του CDU θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει απήχηση στους πολίτες σημείωσε ο Markus Söder
«Η δουλειά μου είναι στη Βαυαρία, αλλά έχω επίσης την ευθύνη, ως μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού να βοηθήσω ώστε να παραμείνει η Γερμανία σταθερή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Markus Söder σε σημερινή του (19/2) συνέντευξη στο ZDF.
Όταν δε ερωτήθηκε κατά πόσον δεν θα υπάρξει σίγουρα κανένας υποψήφιος καγκελάριος ονόματι Söder στην συντηρητική παράταξη, απάντησε «το θεωρώ απολύτως βέβαιο».
Ο Markus Söder υπερασπίστηκε επίσης τον πιθανό υποψήφιο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την καγκελαρία, τον Friedrich Merz , ο οποίος κατηγορείται ότι θέλει την επιστροφή στο παρελθόν:
«Ο καθένας πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του όταν αναλάβει το αξίωμα του καγκελαρίου.
Τον εμπιστεύομαι τόσο όσο και τους άλλους» δήλωσε.
Μετά την αιφνιδιαστική τέταρτη υποψηφιότητα του Norbert Röttgen για την προεδρία του CDU, οι Χριστιανοδημοκράτες διαφωνούν για την διαδικασία της εκλογής του επικεφαλής του κόμματός τους.
Το θέμα της προεδρίας του κόμματος συνδέεται άμεσα με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος του CDU στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Ο Söder όμως τόνισε ότι «οι δύο αποφάσεις θα πρέπει να διαχωριστούν.
Το ποιος θα οδηγήσει την συντηρητική παράταξη (CDU/CSU) στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να καθοριστεί στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021.
Ο υποψήφιος καγκελάριος μπορεί να προταθεί μόνο από κοινού από τους ηγέτες των δύο κομμάτων.
Προκειμένου να επιλεγεί υποψήφιος καγκελάριος, ο νέος πρόεδρος του CDU θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός γι αυτό, να έχει απήχηση στους πολίτες, να ενώσει το κόμμα του και να εγγυηθεί την ενότητα του CDU και το CSU».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης