Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Πρωτοφανείς κυρώσεις κατά της WSJ - Θα απελάσει 3 δημοσιογράφους για άρθρο σχετικά με τον κορωνοϊό

Κίνα: Πρωτοφανείς κυρώσεις κατά της WSJ - Θα απελάσει 3 δημοσιογράφους για άρθρο σχετικά με τον κορωνοϊό
«Η Κίνα είναι ο πραγματικός ασθενής της Ασίας»: το Πεκίνο ενοχλήθηκε πολύ από τον τίτλο του κύριου άρθρου της WSJ
Πρωτοφανείς κυρώσεις κατά του ξένου Τύπου θα επιβάλει η Κίνα, η οποία ετοιμάζεται να απελάσει τρεις δημοσιογράφους της Wall Street Journal (WSJ) σε αντίποινα για τίτλο κύριου άρθρου της εφημερίδας με θέμα τον νέο κινεζικό ιό Covid-19 που θεωρήθηκε «ρατσιστικός» από την κινεζική ηγεσία.
«Η Κίνα είναι ο πραγματικός ασθενής της Ασίας»: το Πεκίνο ενοχλήθηκε πολύ από τον τίτλο του κύριου άρθρου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα στις 3 Φεβρουαρίου, εν μέσω της επιδημίας της νέας ιογενούς πνευμονίας.
Ως συνέπεια, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τη διαπίστευση από τρεις δημοσιογράφους της εφημερίδας. Εχουν στην διάθεσή τους πέντε ημέρες για να εγκαταλείψουν την χώρα, διευκρίνισε η WSJ.
Ανακοινώνοντας το μέτρο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε ότι ο επίμαχος τίτλος χαρακτηρίζεται από «ρατσιστική» διάθεση και έχει ως στόχο «να δημιουργήσει εντυπώσεις».
Κατηγόρησε δε την εφημερίδα ότι δεν ζήτησε την συγγνώμη που απαιτούσε το Πεκίνο.
Το κύριο άρθρο γράφτηκε από το Walter Russel Mead, καθηγητή του Bard College, ο οποίος εξέφραζε τις ανησυχίες του για τους κινδύνους που η επιδημία σημαίνει για την κινεζική και την παγκόσμια οικονομία.
Επέκρινε επίσης την βραδύτητα της αρχικής αντίδρασης των κινεζικών αρχών μετά την εμφάνιση τον Δεκέμβριο του ιού στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα.
Το κείμενο «δυσφήμησε τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης και του κινεζικού λαού στον αγώνα τους κατά της επιδημίας αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης