Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 85% στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Adidas στην Κίνα λόγω κορωνοϊού

tags :
Πτώση 85% στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Adidas στην Κίνα λόγω κορωνοϊού
Το ξέσπασμα της επιδημίας ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει προσωρινά ένα σημαντικό αριθμό των καταστημάτων της
Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Adidas προειδοποίησε ότι η επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Κίνα έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του αντίκτυπου της επιδημίας του κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι πολλές εταιρείες αθλητικών ειδών ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19 στην Κίνα.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως είναι βασικός κόμβος προμήθειας για τη βιομηχανία αθλητικών ειδών, με πολλά μοντέλα να παράγονται στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες.
Το ξέσπασμα της επιδημίας ανάγκασε την Adidas να κλείσει προσωρινά ένα σημαντικό αριθμό καταστημάτων της στην Κίνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως από την έναρξη του νέου σεληνιακού έτους στις 25 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα η εταιρεία βιώνει μια δραματική πτώση στην επιχειρηματική της δραστηριότητα κατά 85% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Η Adidas δήλωσε ότι είχε παρατηρήσει επίσης κάποια μείωση και σε άλλες αγορές, όπως στην Ιαπωνία και στην Νότια Κορέα, αλλά καμιά άλλη σημαντική επίπτωση εκτός Κίνας.
Η εταιρεία σημείωσε ότι θα μπορέσει παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, όταν θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα στις 11 Μαρτίου.
Νωρίτερα αυτό το μήνα η Adidas είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει τον αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της στην Κίνα λόγω κορωνοϊού, αλλά είναι ακόμα "πολύ νωρίς" για να εκτιμηθεί το συνολικό μέγεθος των οικονομικών επιπτώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης