Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας «δείχνει» ανάκαμψη του ETF GREK - IHS Markit: Οι επενδυτές επέστρεψαν στην Ελλάδα

Η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας «δείχνει» ανάκαμψη του ETF GREK - IHS Markit: Οι επενδυτές επέστρεψαν στην Ελλάδα
Το ETF GREK ενδεχομένως να είναι ένα από τα funds που θα ανακάμψει, όταν το θέμα του κορωνοϊού λήξει
Από τις αρχές του 2020, το ETF GREK έχει υποχωρήσει κατά 7,80%, καθώς ο κορωνοϊός έχει αφήσει το στίγμα και στις ελληνικές μετοχές ενώ υπάρχει έντονη φημολογία για αποδυνάμωση των αναδυόμενων αγορών.
Ωστόσο, το ETF GREK ενδεχομένως να είναι ένα από τα funds που θα ανακάμψει, όταν το θέμα του κορωνοϊού λήξει.
Κι σε αυτό συνηγορούν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που δείχνουν ισχυροποίηση.
«Η σταδιακή και σταθερή βελτίωση του μεταποιητικού τομέα της Ελλάδας αλλά και η ευρύτερη οικονομία έχουν ενισχύσει τη διάθεση των επενδυτών για επενδύσεις στα κρατικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά ρεκόρ» αναφέρεται σε πρόσφατη ανάλυση της IHS Markit.
«Παράλληλα, με την ώθηση της νέας κυβέρνησης στις επενδύσεις, οι επενδυτές έχουν στραφεί προς την Ελλάδα» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση και τονίζεται ότι η αξιολόγηση της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

Θετικές ειδήσεις για το ETF GREK

Σύμφωνα με δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα etftrends.com, την περασμένη εβδομάδα οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν, για πρώτη φορά, κάτω από το 1%.
Όσον αφορά το μέλλον, η νέα κυβέρνηση είναι λιγότερο πιθανό να οπισθοχωρήσει όσον αφορά την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.
«Επιπλέον, ο κίνδυνος υψηλότερου εργατικού κόστους, λιγότερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας και διάβρωσης της ανταγωνιστικότητας των μισθών αναμένεται να μειωθεί υπό κυβέρνηση της ΝΔ» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Οι πιο θετικές ειδήσεις από τις αγορές ενδέχεται να μεταφραστούν σε νέες μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα, με την ελπίδα ότι θα αρχίσουν έργα μεγάλης κλίμακας υποδομών το 2020.
Ως αποτέλεσμα, οι επενδύσεις σε υποδομές αναμένεται να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη τους επόμενους 12 μήνες.
Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική κυβέρνηση και η IHS Markit προβλέπουν ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη το 2020, ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να μειωθεί κατά μέσο όρο τα επόμενα πέντε χρόνια» επισημαίνει η IHS Markit.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης