Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Προσπάθεια ανάκαμψης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ λόγω αποτελεσμάτων

tags :
XA: Προσπάθεια ανάκαμψης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ λόγω αποτελεσμάτων
Το ΧΑ λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας των αγορών του εξωτερικού θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών
Με τις αγορές του εξωτερικού να ανακάμπτουν σήμερα μετά τις χθεσινές απώλειες οι αναλυτές περιμένουν προσπάθεια αντίδρασης και από τις ελληνικές μετοχές.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές του ΟΤΕ, καθώς ο οργανισμός δημοσιεύει αποτελέσματα για τη χρήση 2019 πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Σύμφωνα με τη Euroxx οι πωλήσεις αναμένεται να ενισχυθούν μόλις κατά 0,4% και στα 3,81 δισ. ευρώ βοηθούμενες από την εγχώρια δραστηριότητα με τα προσαρμοσμένα EBITDA και προ της επίδραση του λογιστικού προτύπου 16, να ανέρχονται στα 1,333 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 1,2%.
Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 336 εκατ. ευρώ και τα δημοσιευμένα στα 274 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός αναμένεται από την ΑΧΕ στα 657 εκατ. ευρώ με το δείκτη Net Debt/ EBITDA να είναι μόλις στις 0,5 φορές, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα διαμορφωθούν στα 353 εκατ. ευρώ και το μέρισμα θα είναι στα 0,53 ευρώ.
Η Eurobank Equities περιμένει συγκρίσιμα EBITDA 1,344 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 2,1% και έσοδα 3,847 δισ. ευρώ ενισχυμένα κατά 1,3%, ενώ σημειώνει πως οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μέρισμα κοντά στα 0,55 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Η ψυχολογία στις αγορές της Ασίας είναι πιο υποστηρικτική σήμερα και γι΄αυτό περιμένουμε πως οι ελληνικές μετοχές θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών λόγω της απουσίας σημαντικών καταλυτών.
Οι μετοχές του ΟΤΕ θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η εγχώρια αγορά θα ανοίξει σε θετικό έδαφος, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα αποτελέσματα του ΟΤΕ και στη συνάντηση SSM με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης