Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Ενιαίο μπλόκο των δυνάμεων της δεξιάς για να μην επιστρέψει ο … τύραννος Morales

Βολιβία: Ενιαίο μπλόκο των δυνάμεων της δεξιάς για να μην επιστρέψει ο … τύραννος Morales
Έκκληση από τον ηγέτη της Δεξιάς στη Βολιβία, Luis Fernando Camacho
Έκκληση για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μπλοκ των δεξιών δυνάμεων στη Βολιβία ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επιστροφής του «τυράννου» Evo Morales απηύθυνε ο ηγέτης της Δεξιάς, Luis Fernando Camacho.
Συγκεκριμένα, ο Camacho, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις κινήσεις για την εκδίωξη του Morales από τη Βολιβία κατόπιν των όσων ακολούθησαν των τελευταίων προεδρικών εκλογών, πρότεινε να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος των συντηρητικών υποψήφιων για την προεδρία στις εκλογές της 3ης Μαΐου προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αποτρέψουν την επάνοδο του σοσιαλιστή Morales στην εξουσία.
Σε επιστολή του ο Camacho καλεί τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία να αναλάβουν «επείγουσα δράση».
«Η πιθανότητα το MAS να αναλάβει ξανά την κυβέρνηση και ο τύραννος Morales να επιστρέψει στην εξουσία και να καταλάβει την εθνοσυνέλευση θα ακύρωνε τη θυσία του βολιβιανού λαού και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» υποστηρίζει ο Camacho.
Σημειώνεται πως ο Morales ζει στην Αργεντινή όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.
O Morales ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου στις οποίες διεκδικούσε τέταρτη συναπτή θητεία, αλλά οι καταγγελίες περί νοθείας έβγαλαν την αντιπολίτευση στους δρόμους κι έπειτα από την εξέγερση της αστυνομίας και την απαίτηση του στρατού, ο Morales αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να εξοριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης