Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αριθμός – ρεκόρ εταιρειών εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία λόγω Brexit

Αριθμός – ρεκόρ εταιρειών εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία λόγω Brexit
Εκτιμάται ότι 140 εταιρείες άνοιξαν γραφεία ή έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους από το 2016
Για αριθμό – ρεκόρ εταιρειών που εγκαταστάθηκαν στην Ολλανδία από τη Μ. Βρετανία λόγω του Brexit κάνει λόγο η ολλανδική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι διπλάσιος αριθμός εταιρειών άνοιξαν γραφεία ή μετέφεραν τη δραστηριότητα τους στην Ολλανδία το 2019 σε σχέση με το 2018.
Βάσει των στοιχείων αυτών, το 2019 78 επιχειρήσεις είχαν επιλέξει ως έδρα την Ολλανδία με αποτέλεσμα να ανέρχονται σε 140 συνολικά οι επιχειρήσεις που έφυγαν από τη Μ. Βρετανία στην Ολλανδία από το 2016, όταν και έγινε το δημοψήφισμα για το Brexit.
«Η τάση δείχνει πως κάθε χρόνο διπλασιάζεται ο αριθμός των εταιρειών που έρχονται στην Ολλανδία» ανέφερε ο Jeroen Nijland από την NFIA, την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία της Ολλανδίας, επισημαίνοντας ότι «η αβεβαιότητα παραμένει» καθώς κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Μ. Βρετανίας σχετικά με τη μελλοντική εμπορική τους σχέση.
«Αυτή η αβεβαιότητα ωθεί τις επιχειρήσεις να δουν τι εναλλακτικές έχουν» επισημαίνει ο Ολλανδός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία επιβράδυνση σε αυτή την ανοδική τάση.
Μάλιστα, η NFIA υποστηρίζει πως είναι σε συζητήσεις με  425 επιχειρήσεις σχετικά με τη μετακίνηση ή την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Ολλανδία, αριθμός αρκετά αυξημένος από τις 175 που ήταν το 2018.
Σύμφωνα με την NFIA, οι 140 επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν στην Ολλανδία αναμένεται να δημιουργήσουν 4.200 θέσεις εργασίας και να επενδύσουν 375 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης