Διεθνή

Ανησυχία στη Νότιο Κορεά για τον κορωνοϊό - Αναγκαία η ενίσχυση της οικονομίας μέσω κάθε δυνατού μέτρου

tags :
Ανησυχία στη Νότιο Κορεά για τον κορωνοϊό - Αναγκαία η ενίσχυση της οικονομίας μέσω κάθε δυνατού μέτρου
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae in δήλωσε πως η κυβέρνηση του θα πρέπει να κάνει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της οικονομίας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με πιέσεις από το ξέσπασμα του κορωνοϊού
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae in δήλωσε σήμερα (18/2) πως η κυβέρνηση του θα πρέπει να κάνει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της οικονομίας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με πιέσεις από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού στην Κίνα.
«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει εσωτερικές διαφωνίες αναφορικά με το αν κάτι δεν έχει ξανασυμβεί ή όχι, αλλά αντίθετα, πρέπει να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο που μπορούμε να σκεφτούμε και είναι διαθέσιμο, ώστε να το υλοποιήσουμε», δήλωσε ο Moon στην διάρκεια μιας κυβερνητικής σύσκεψης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομία της Νότιας Κορέας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική ζήτηση προϊόντων.
Το 2015, η Νότια Κορέα κατάρτισε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της από τις επιπτώσεις που προκάλεσε του ξέσπασμα του συνδρόμου MERS.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης