Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία το δ΄ 3μηνο 2019, στο 3,8% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία το δ΄ 3μηνο 2019, στο 3,8% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η ετήσια αύξηση των μισθών για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στο 2,9%
Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/2) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου τουτ 2019 διαμορφώθηκε στο 3,8%, τα οποία αποτελεί ιστορικό χαμηλό, έναντι επίσης 3,8% το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου.
Παράλληλα, το ποσοστό απασχόλησης διαμορφώθηκε στο 76,5% για το ίδιο διάστημα, γεγονός που αποτελεί ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας ετήσια άνοδο κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 180 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 148 χιλ. άτομα.
Όσον αφορά την ετήσια αύξηση των μισθών για το ίδιο τρίμηνο, αυτή διαμορφώθηκε στο 2,9% έναντι ετήσιας ανόδου 3,2% το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 3%.
Εξαιρουμένων των επιδομάτων, η ετήσια αύξηση των μισθών ανήλθε στο 3,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα διαμορφωθεί στο 3,3%.
«Μακροπρόθεσμα, η ανάπτυξη στην παραγωγικότητα παραμένει πολύ βραδύτερη σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την οικονομική ύφεση του 2008», δήλωσε ο αναλυτής της ONS, Richard Heys.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης