Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (υπ.Υποδομών) για απεργία σε ΟΣΕ: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα

Καραμανλής (υπ.Υποδομών) για απεργία σε ΟΣΕ: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα
Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με τσαμπουκά και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στο Ρέντη είπε ο κ.Καραμανλής
Τη θέση ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική κήρυξη απεργίας στον ΟΣΕ και στον προαστιακό.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καραμανλής υποστήριξε ότι αν και από χθες Δευτέρα 17/2 στις 19.00 το απόγευμα ελήφθη η απόφαση συμμετοχής στην απεργία, δεν ειδοποιήθηκε το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, «κάτι το οποίο δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της ελληνικής νοοτροπίας συγκεκριμένων συνδικαλιστών».
«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στο Ρεντή.
Μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός.
Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα» υποστήριξε ο κ.Καραμανλής, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο στο Ρέντη «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».
Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο Ρέντη.
Σε ερώτηση εάν θα ελεγχθούν μόνο πειθαρχικά, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά και η δικαστική με τις διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη.
«Θέλουμε να στείλουμε καθαρό μήνυμα ότι δεν μπορεί μια συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία και συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούνε αλλά το κυριότερο, τους ανθρώπους αυτούς που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν τον προαστιακό» υποστήριξε ο κ.Καραμανλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης