Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αραμπατζή (ΥφΥΠΑΑΤ): Σχέδιο άρσης της γραφειοκρατίας για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό

Αραμπατζή (ΥφΥΠΑΑΤ): Σχέδιο άρσης της γραφειοκρατίας για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό
Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της προώθησης των εξαγωγών των ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης σε νευραλγικής σημασίας αγορές σ' όλο τον πλανήτη, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης
Σχέδιο για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την άρση των γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων που θα βοηθήσουν την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, ανακοίνωσε, από τη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από σύσκεψη που είχε με επιχειρηματίες, συνεταιριστές και παραγωγούς που ασχολούνται με το ακτινίδιο.
Η εν λόγω πρωτοβουλία θα γίνει σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και με τη συνδρομή της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ.
"Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της προώθησης των εξαγωγών των ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης σε νευραλγικής σημασίας αγορές σ' όλο τον πλανήτη, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη", ανέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα η κ. Αραμπατζή προέτρεψε όλους όσους ασχολούνται με την παραγωγή και την εμπορία ακτινιδίου να προχωρήσουν στη σύσταση διεπαγγελματικής Οργάνωσης. "Το ακτινίδιο είναι προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική αγροτική οικονομία καθώς πρόκειται για προϊόν με μεγάλη ζήτηση στη διεθνή και την ελληνική αγορά και με πολύ μεγάλο βαθμό εξωστρέφειας" υπογράμμισε η υφυπουργός και πρόσθεσε: "Η καλλιέργεια του ακτινιδίου έχει την δυναμική, με τις κατάλληλες ενέργειες, να αυξήσει ακόμη περισσότερο το αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμά της".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης