Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Έχουμε πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για το τουριστικό προϊόν

tags :
Μητσοτάκης: Έχουμε πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για το τουριστικό προϊόν
Την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού εξέφρασε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση με τον Γ. Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili
Tην διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αρωγός και θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στον τομέα της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και την ισχυρή επιθυμία για στενή συνεργασία με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Zurab Pololikashvili o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Στη σύντομη συνομιλία που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili ανέφεραν:
Πρωθυπουργός: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρίσκεστε στην Ελλάδα.
Όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα και έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για να βεβαιωθούμε ότι το τουριστικό μας προϊόν ακολουθεί τις τάσεις της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης διεθνώς.
Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία να συζητήσουμε επίσης τις βέλτιστες πρακτικές και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μας βοηθήσετε όσον αφορά τις κοινές μας προτεραιότητες.
Είναι χαρά μας που βρίσκεστε εδώ».
Zurab Pololikashvili: «Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την ευκαιρία.
Συγχαρητήρια για τον αριθμό των αφίξεων, για την ηγεσία που επιδεικνύετε στον τομέα της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης που είναι πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη, για τον πλανήτη, για εμάς.
Έχετε μια εξαιρετική ομάδα, είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που έχω αρχίσει να συνεργάζομαι με τον Υπουργό (Χάρη Θεοχάρη), τον νέο μου φίλο.
Έχουμε πολύ ενδιαφέροντα project για τα οποία χρειαζόμαστε τη στήριξή σας.
Είμαι βέβαιος ότι θα μας υποστηρίξετε.
Σας ευχαριστώ για την ηγεσία σας και αυτή είναι κρίσιμης σημασίας, γιατί καθώς ταξιδεύουμε, διαπιστώνουμε τη στήριξη και την προτεραιότητα που δίνετε στον τομέα του τουρισμού.
Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό παράδειγμα καθώς μετά από όσα έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια και τις σημαντικές δυσκολίες που περάσατε, παραμείνατε ενωμένοι, με μεγάλη αντοχή και είμαι βέβαιος ότι η επιτυχία στο μέλλον δεν θα αφορά μόνο τις αφίξεις αλλά και τα έσοδα.
Στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Όπως ανέφερα και στον Υπουργό, δεν εστιάζουμε μόνο στον αριθμό των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα, χρειάζεται να εστιάσουμε και στο ύψος των εσόδων αλλά και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα όσον αφορά τις θάλασσές μας.
Καθώς η Ελλάδα βγαίνει από αυτή την παρατεταμένη κρίση, έχουμε την ευκαιρία να ενεργήσουμε αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά.
Έχουμε ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε, υπάρχουν περιοχές της χώρας που είναι ουσιαστικά άγνωστες στους τουρίστες, όπως τα βουνά μας και πολλά τμήματα της ενδοχώρας και υπάρχουν πολλά που μπορούμε ακόμη να κάνουμε για τη σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την τουριστική εμπειρία.
Αυτό είναι κάτι για το οποίο ενδιαφέρομαι πάρα πολύ και έχουμε πολλά να συζητήσουμε».
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας με την UNWTO Tourism Academy για την ίδρυση του UNWTO International Center στην Αθήνα, με σκοπό τη μεταρρύθμιση των Σχολών Τουρισμού του Υπουργείου (δεξιότητες εκπαιδευομένων, κατάρτιση) και την ανάδειξή τους σε περιφερειακής εμβέλειας Κέντρα Τουριστικής Εκπαιδευτικής Αριστείας.
Παράλληλα, η χώρα μας θα διοργανώσει Master Classes σε συνεργασία με ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου στους τομείς του Marketing, της Διαχείρισης Δεδομένων και του Συνεδριακού Τουρισμού.
To 2021 η Ελλάδα θα διοργανώσει επενδυτικό Φόρουμ με θέμα τις επενδύσεις στον τουρισμό, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενταθεί η συνεργασία σε θέματα καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων με την ένταξη της θερμοκοιτίδας CapsuleT, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο δίκτυο Innovation Hub του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης