Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope Ratings: Λιγότερα κέρδη, αυξημένα μερίσματα για τις ισπανικές τράπεζες - Εξαγορές και συγχωνεύσεις προ των πυλών

tags :
Scope Ratings: Λιγότερα κέρδη, αυξημένα μερίσματα για τις ισπανικές τράπεζες - Εξαγορές και συγχωνεύσεις προ των πυλών
Η πιστοληπτική ικανότητα των ισπανικών τραπεζών φαίνεται σταθερή
Παρά τις μειώσεις της κερδοφορίας των μεγάλων τραπεζικών ομίλων της Ισπανίας, τα αποτελέσματα του 2019 ήταν σταθερά αναφέρει σε report του οίκος αξιολόγησης Scope Ratings.
Παρά την μείωση στα καθαρά κέρδη, καταγράφηκαν θετικά αποτελέσματα και σημειώθηκε σημαντική πρόοδος όσον αφορά τις προμήθειες, το κόστος και την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με την Scope Ratings «οι σταθερές ή αυξανόμενες αποδόσεις μερισμάτων αποτελούν απόδειξη της αισιοδοξίας των διοικήσεων.
Τα μερίσματα και οι επαναγορές ιδίων μετοχών είναι σπάνια καλές ειδήσεις για τους μετόχους - ομολογιούχους».
Οι περιφερειακές τράπεζες «πάγωσαν» τα σενάρια εξαγορών - συγχωνεύσεων, ύστερα από μια σειρά ανεπιτυχών προσπαθειών το 2019.
«Η στρατηγική της απομόνωσης όμως που φαίνεται να ακολουθούν πολλές περιφερικές ισπανικές τράπεζες μπορεί να είναι αποτελεσματική βραχυπρόθεσμα, ενέχει όμως σημαντικό ρίσκο.
Σε μια ακραία ανταγωνιστική αγορά, όπου οι μεγαλύτερες τράπεζες εκμεταλλεύονται πλήρως τις οικονομίες κλίμακας προχωρώντας σε ψηφιακές επενδύσεις (FinTech), οι περιφερειακές τράπεζες θα μπορούσαν σταδιακά να χάσουν την ελκυστικότητα τους τονίζει η  Scope Ratings.
«Το πιο πιθανό σενάριο παραμένει η συγχώνευση μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών ή η εξαγορά τους από μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης