Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παραμένει αδύναμη η αγορά – Μικρές απώλειες με ανύπαρκτο τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παραμένει αδύναμη η αγορά – Μικρές απώλειες με ανύπαρκτο τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Αδύναμη και σήμερα με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Η αργία στις ΗΠΑ επηρέασε και το δικό μας τζίρο. Ανάλογη συσσώρευση παρατηρήσαμε και στις ευρωπαϊκές αγορές. Δε μπορούμε βέβαια να κάνουμε άλλη σύγκριση αφού αυτές είναι σε άλλα επίπεδα σε σχέση με τα δικά μας. Εμείς το αρνητικό πρόσημο το έχουμε πιο εύκολο …

Φαίνεται πως στην Ελλάδα ανησυχούμε περισσότερο για τον ιό της Κίνας, για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, για τα εταιρικά κέρδη κ.α. Στις άλλες αγορές ό,τι και να βγαίνει δεν πτοούνται. Ή εμείς ψάχνουμε τρόπους να πουλήσουμε ψηλά και να αγοράσουμε χαμηλότερα.

Έτσι όποια μετοχή πάει κόντρα στο ρεύμα, στο τέλος βγαίνουν πωλήσεις από τους επενδυτές. Η διατήρηση της ρευστότητας σε καλά επίπεδα, είναι θετική. Παραμένουμε προσηλωμένοι στα θεμελιώδη και περιμένουμε τις εταιρικές ανακοινώσεις για να μάθουμε τι έγινε στο σύνολο του 2019 και τι περιμένουν για το 2020.

ΧΑ: Με απώλειες έκλεισε και την ίδια ώρα οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη κατέγραφαν περιορισμένη άνοδο, αλλά άνοδο. Οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές λόγω αργίας.

ΑΔΜΗΕ: Εδώ είχαμε μεγάλο όγκο συναλλαγών και φυσικά ρεκόρ αποτίμησης. Δε ξέρουμε αν θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πώλησης. Ξέρουμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού η Ευρώπη δε θα ήθελε να δει περαιτέρω κινεζική διείσδυση. Αν δεν υπήρχε θέμα θα το είχαμε δώσει ήδη το ποσοστό στους κινέζους και θα είχε τελειώσει η πώληση.

H μετοχή έγραψε υψηλό στα 2,7750 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 2,70 ευρώ με όγκο κοντά στις 900 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 626 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αδύναμος και πάλι. Έκλεισε στα 9,16 ευρώ και στο -0,87% που ήταν και χαμηλό ημέρας με όγκο 166 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέστηκαν και αυτές. Η Alpha Bank και η Εθνική είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες (1,5%), η Πειραιώς είχε μικρότερες και η Eurobank οριακές. Ο όγκος στη Eurobank σήμερα δεν ήταν αυξημένος όπως στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΕΛΠΕ: Ωραία η επένδυση στις ΑΠΕ. Στα 7,93 ευρώ η μετοχή και στο +1,67%. Η αποτίμηση στα 2,42 δισ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ανοδική κίνηση με καλές συναλλαγές, λόγω της υπογραφής της δανειακής σύμβασης. Οι τόκοι που απελευθερώνονται θα βοηθήσουν την τελική γραμμή. Αυτό ισχύει για όλες τις εισηγμένες που ρίχνουν τα επιτόκια δανεισμού ή που μειώνουν το ύψος των δανείων. Στα 1,45 ευρώ και στο +4%.

ΕΚΤΕΡ: Προσπάθησε για ακόμα υψηλότερα, αλλά από τη μία το γενικότερο κλίμα και από την άλλη ο σχηματισμός που μάλλον δεν είναι περίοδος για να διασπαστεί ανοδικά, τη γύρισαν χαμηλότερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δε βγήκε σε κάποιους φαίνεται το trade και έφυγαν ή προσπαθούν να φύγουν βιαστικά. Δεν έχουμε και κανένα νέο από τις διαπραγματεύσεις. Στο τέλος και να πουληθεί δε θα το πιστεύουν οι επενδυτές. Θα περιμένουν να δουν τα χρήματα στο ταμείο και μετά…

ΑΤΤΙCΑ GROUP: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή. Η μετοχή, σε όλη τη συνεδρίαση είχε ανοδική κίνηση με καλή συμπεριφορά και στις δημοπρασίες βρέθηκε στα 1,4150 ευρώ με άνοδο 7,20% και υψηλό όγκο 317 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση ανέρχεται στα 305 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η UBS διερευνά το ενδιαφέρον που υπάρχει για την πώληση της συμμετοχής αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι αρκετά περιορισμένο λόγω πετρελαίου και κορονοϊού. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν υπήρχε ενδιαφέρον, λόγω και της πίεσης που υπήρχε από τα δάνεια της MIG.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης