Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Χωρίς κουκούλες θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - Έντονη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο - Χωρίς κουκούλες θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - Έντονη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis βγάζουν τις... κουκούλες
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σχετικά με τη Novartis και τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς όλα τα κόμματα -εκτός του ΣΥΡΙΖΑ- συμφώνησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν χωρίς κουκούλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης φέρεται να υπογράμμισε ότι «επιθυμούμε να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. 
Αυτό που προκύπτει από τα έγγραφα της εξέτασης μαρτύρων είναι ότι ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πηγές του ΚΙΝΑΛ πρόσθεταν πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, φέρεται να είπε «δεν θα πετάμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο τι ορίζουν οι ΚΥΑ ούτε θα ρίξουμε τους μάρτυρες στα σκυλιά.
Η ΓΑΔΑ είναι σαφής για τον τρόπο εξέτασης των προστευόμενων μαρτύρων.
Από την ώρα που παίρνουμε απόφαση να πάμε στη ΓΑΔΑ θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος.
Η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας».

Η στάση του Κινήματος Αλλαγής

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, φέρεται να υποστήριξε πως «σκοπός αυτής της Επιτροπής είναι η ανάδειξη της αλήθειας.
Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά ότι η κα Τουλουπάκη συνεχίζει να μην αποστέλλει στην επιτροπή τα έγγραφα που της έχουμε ζητήσει.
Σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες η άποψή μας είναι ότι δεν κινδυνεύουν από την Επιτροπή, πρέπει να εξετασθούν face to face.
Η ελληνική πολιτεία μας έχει εμπιστευθεί γι' αυτό».

Πολιτική δίωξη βλέπει ο Παπαγγελόπουλος

Την ίδια ώρα ο κ. Παπαγγελόπουλος προχώρησε σήμερα (17/2/2020) σε μια νέα δήλωση όπου αναφέρει ότι από έγγραφο του FBI που είχε έρθει στην Ελληνική Δικαιοσύνη από την εποχή των ερευνών που έκανε η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου προκύπτει ότι έλληνας Πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.
«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράϊκου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν "καταστράφηκε" από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές.
Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.
Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον τύπο έχουν στρατευθεί στο βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης» αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης