Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε στο ζήτημα των επιτάξεων στα νησιά

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε στο ζήτημα των επιτάξεων στα νησιά
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε το πάγωμα της διαδικασίας δέσμευσης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών ΚΥΤ
Για ανυπαρξία οργανωμένου σχεδίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος κατηγορεί την κυβέρνηση, η Ελληνική Λύση.
«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο λαθρομεταναστευτικό, δείχνουν την ανυπαρξία οργανωμένου σχεδίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης που επιμένει στις μαζικές απελάσεις.
Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Χρειάστηκαν μόλις έξι ημέρες για να αναδιπλωθεί πλήρως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των επιτάξεων στα νησιά. Θεώρησε πως “έκλεισε” τον διάλογο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά οι νησιώτες, την ανάγκασαν να “ανοίξει” εκ νέου την συζήτηση.
Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο λαθρομεταναστευτικό, δείχνουν την ανυπαρξία οργανωμένου σχεδίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Επιβάλλεται δε, πρωτίστως η άμεση κήρυξη των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και όχι ανούσιες συζητήσεις και προθεσμίες της “μιας εβδομάδας”.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιμένει ότι το πρόβλημα έχει άμεση λύση: μαζικές απελάσεις, ακατοίκητα νησιά, διακοπή επιδομάτων και αυστηρότατος έλεγχος των Μ.Κ.Ο.».
Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αφού διευκρίνισε ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση για τρία χρόνια, ανακοίνωσε το «πάγωμα» της διαδικασίας «δέσμευσης» εκτάσεων στα νησιά για την δημιουργία κλειστών ΚΥΤ, έως την ερχόμενη Δευτέρα  προκειμένου να υπάρξει νέος γύρος διαλόγου με τους τοπικούς φορείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης