Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αναζητούν οι λάτρεις του γαστρονομικού τουρισμού

tags :
Τι αναζητούν οι λάτρεις του γαστρονομικού τουρισμού
Οι millennials είναι πιο πιθανό από τις μεγαλύτερες ηλικίες να παρακολουθήσουν φεστιβάλ τροφίμων, μαθήματα μαγειρικής και να συμμετάσχουν σε περιηγήσεις τροφίμων / ποτών ενώ ταξιδεύουν
Οι υπέρμαχοι του γαστρονομικού τουρισμού έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλους ταξιδιώτες να επισκεφθούν ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, να ψωνίσουν και να κάνουν εκδρομές.
Είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να παρακολουθήσουν ένα ζωντανό μουσικό φεστιβάλ ή συναυλία, αθλητικές εκδηλώσεις και τις τέχνες του θεάματος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της World Food Travel Association (WFTA).
Το 45% έχει φάει πρόσφατα σε ένα καλό εστιατόριο, σε ένα τροχόσπιτο, ή σε ένα υπαίθριο εστιατόριο. Οι λάτρεις του γαστρονομικού τουρισμού συρρέουν σε φεστιβάλ επειδή θέλουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Οι millennials είναι πιο πιθανό από τις μεγαλύτερες ηλικίες να παρακολουθήσουν φεστιβάλ τροφίμων, μαθήματα μαγειρικής και να συμμετάσχουν σε περιηγήσεις τροφίμων / ποτών ενώ ταξιδεύουν.
- Το 31% των Millennials θα συμμετάσχει σε ένα φεστιβάλ τροφίμων, έναντι 15% των Boomers και 24% των μελών της ομάδας Generation X.
- Οι Millennials είναι πιθανότερο να ενσωματώσουν τα μαθήματα μαγειρικής στη ζωή τους (13%) από ότι οι Baby Boomers (4%) και Generation X (9%).
- Το 33% των γαστρονομικών ταξιδιωτών παρέστησαν σε ένα φεστιβάλ τροφίμων (σε σύγκριση με το 17% των μη γαστρονομικών ταξιδιωτών),
- Το 28% των γαστρονομικών ταξιδιωτών παρακολούθησαν ένα φεστιβάλ μπύρας (έναντι 14% των μη γαστρονομικών).

Οι ταξιδιώτες μαγειρικής μπορούν επίσης να είναι πιο προσοδοφόροι πελάτες για ταξιδιωτικούς συμβούλους, όπως έδειξε η μελέτη.
- Οι Αμερικανοί γαστρονομικοί τουρίστες ξοδεύουν 30% περισσότερο ανά ημέρα σε ταξίδι από τους μη γαστρονομικούς ταξιδιώτες.
- Οι καναδικοί γαστρονομικοί τουρίστες δαπανούν 12% περισσότερο.
- Οι γαστρονομικοί τουρίστες ξοδεύουν 24% περισσότερο την ημέρα από τους άλλους ταξιδιώτες αναψυχής.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης