Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Airbnb: Ποιες τάσεις θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2020

tags :
Airbnb: Ποιες τάσεις θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2020
Σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb το 52% των Αμερικανών θα ήθελε να ξοδέψει τα χρήματά τους σε ταξίδια του σαββατοκύριακου και όχι σε πολυήμερες εκδρομές
Τα μικρά ταξίδια θα επικρατήσουν το 2020 σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Airbnb.
“Oι ταξιδιώτες προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα ταξίδια τους, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπό τους”, σημειώνει η Airbnb.
Σύμφωνα με την έρευνα το 52% των Αμερικανών θα ήθελε να ξοδέψει τα χρήματά τους σε ταξίδια του σαββατοκύριακου και όχι σε πολυήμερες εκδρομές.
Επιπλέον, οι ταξιδιώτες που ανταποκρίνονται στην έρευνα λένε ότι συνεχίζουν να επιθυμούν μια γεύση της μινιμαλιστικής ζωής, της εξοχής, καθώς και να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς.
Η Airbnb αποδεικνύει την τάση αυτή , καθώς οι Shepherd’s Huts έχουν σημειώσει αύξηση 112% σε ετήσια βάση, καθώς και μικροσκοπικά σπίτια, τα οποία έχουν σημειώσει ετήσια αύξηση 85%.

Ποιες τάσεις θα επικρατήσουν το 2020 στα ταξίδια

Οι ταξιδιώτες θα ξοδέψουν περισσότερα για τις εμπειρίες από πράγματα
Σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb για το 2020, το 57% των Αμερικανών λένε ότι προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε εμπειρίες πάνω στα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα ξοδεύουν λιγότερα σε μια μαζική μίσθωση και περισσότερο σε κοινές δραστηριότητες (όπως αυτές που βρέθηκαν στην Airbnb Experience). Επιπλέον, το 37% των Αμερικανών λένε ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους για εμπειρίες το 2020.

Οι ταξιδιώτες θα περάσουν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους
Οι ταξιδιώτες που συμμετείχαν στην έρευνα επίσης διαπίστωσαν ότι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τη σύνδεση με τη φύση στις διακοπές τους. Το 30% των Αμερικανών λένε ότι θέλουν να κάνουν πιο υπαίθριες εκδρομές και να έχουν περισσότερες φυσικές εμπειρίες. Η Airbnb εξήγησε επίσης ότι η “Φύση” είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις της κατηγορίας Experience, αυξημένη κατά 103% σε ετήσια βάση.

Περισσότερες περιηγήσεις στην ιστορία και τον πολιτισμό των προορισμών
Σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb, το 32% των Αμερικανών θα ήθελε να μάθει περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό το 2020. Στην Airbnb History Experience έχουν αυξηθεί κατά 271% στην προσφορά και 116% στις κρατήσεις παγκοσμίως.

Νέες κουζίνες και vegan επιλογές στα ταξίδια
Σύμφωνα με την Airbnb, οι εμπειρίες που περιλαμβάνουν επιλογές για vegan εμφανίζουν 579% αύξηση της προσφοράς, ενώ εκείνες με χορτοφαγικές επιλογές βλέπουν μια αύξηση 570%. Συνολικά, τα γαστρονομικά ταξίδια παραμένουν δημοφιλή στην πλατφόρμα, με το 35% των Αμερικανών να λένε ότι οι περισσότεροι θέλουν να περάσουν το χρόνο τους απολαμβάνοντας τις εμπειρίες των τροφίμων ενώ βρίσκονται σε διακοπές.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης