Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυτές είναι οι πέντε τάσεις που θα διαμορφώσουν το αεροδρόμιο του μέλλοντος

tags :
Αυτές είναι οι πέντε τάσεις που θα διαμορφώσουν το αεροδρόμιο του μέλλοντος
Η μελλοντική εξέλιξη της τεχνολογίας με την κάλυψη μακρινών αποστάσεων σε λιγότερους χρόνους, θα απαιτήσουν από τους αερολιμένες όχι μόνο να φιλοξενήσουν νέους τύπους αεροσκαφών αλλά και μια νέα γενιά ταξιδιώτη
Τα αεροδρόμια όπως και η υπόλοιπη τουριστική βιομηχανία, τίθενται υπό πίεση εξαιτίας του ταχέως μεταβαλλόμενου τοπίου της τεχνολογίας.
Οι αυξανόμενες προσδοκίες των ταξιδιωτών, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επιβατών και η ανάγκη εξατομίκευσης, σημαίνει ότι τα αεροδρόμια πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στα ταξίδια χωρίς τριβή.
Ο ανταγωνισμός για τους επιβάτες, τις αεροπορικές γραμμές και τα μη αεροναυτικά έσοδα οδηγούν την καινοτομία στη βιομηχανία.
Η μελλοντική εξέλιξη της τεχνολογίας με την κάλυψη μακρινών αποστάσεων σε λιγότερους χρόνους, θα απαιτήσουν από τους αερολιμένες όχι μόνο να φιλοξενήσουν νέους τύπους αεροσκαφών αλλά και μια νέα γενιά ταξιδιώτη.
Για όλα αυτά που έρχονται η Amadeus, κυκλοφόρησε σήμερα τις πέντε κορυφαίες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αεροδρόμιο του μέλλοντος.



Οι πέντε τάσεις που θα διαμορφώσουν το αεροδρόμιο του μέλλοντος

1. Ο αυτοματισμός θα είναι ζωτικός για τη διαχείριση της αύξησης των επιβατών.
Η αυτοματοποίηση των υπηρεσιών θα διευκολύνει την ομαλότερη ροή των επιβατών μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο. Θα βάζει τέλος στην συμφόρηση, προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη υπηρεσία.

2. Διαχείριση επιβατών με Cloud.
Για να αντιμετωπίσουν τους αυξανόμενους αριθμούς επιβατών, τα αεροδρόμια θα πρέπει να χρησιμοποιούν την τεχνολογία που βασίζεται σε Cloud για να μετριάσουν τη συμφόρηση της επεξεργασίας των επιβατών. Πολλοί αερολιμένες και ταξιδιωτικοί φορείς χρησιμοποιούν Cloud για check-in σε οποιαδήποτε τοποθεσία είναι βολική για τον επιβάτη.

3. Η βιομετρία θα ενσωματωθεί σε όλα τα σημεία επαφής.
Η υιοθέτηση της βιομετρικής τεχνολογίας έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει την πίεση σε πολλαπλές επαφές γύρω από το αεροδρόμιο. Η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει να δοκιμάζει και να καινοτομεί την τεχνολογία για να δημιουργήσει απρόσκοπτη εμπειρία για όλους τους ταξιδιώτες.

4. Το βάρος στους “πράσινους” αερολιμένες.
Η τεχνολογία Cloud, προσφέρεται για την μείωση των εκπομπών. Οι αερολιμένες χρησιμοποιούν διακομιστές και κέντρα δεδομένων μέσω του τερματικού που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος. Το Cloud επιτρέπει στα αεροδρόμια να αφαιρούν το ενεργειακά αποδοτικό υλικό και να το συγκεντρώνουν, πράγμα που σημαίνει ότι τα αεροδρόμια έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα.

5. Η κλιμάκωση θα είναι κρίσιμη στις περιόδους αιχμής.
Σε περιόδους αιχμής, οι πρόσθετες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών μπορούν να δρομολογηθούν γρήγορα και χωρίς την ανάγκη για σταθερή υποδομή, καθώς τα συστήματα συνδέονται μέσω του Διαδικτύου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης