Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δύσκολη υπόθεση η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - Σε ιστορικό υψηλό η τιμή της μετοχής

tags :
Δύσκολη υπόθεση η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - Σε ιστορικό υψηλό η τιμή της μετοχής
Η απόφαση μετατίθεται από τρίμηνο σε τρίμηνο, καθώς δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, λένε στελέχη της αγοράς, ενώ ένα από τα «εμπόδια» είναι το προτιμησιακό δικαίωμα που διαθέτει η κινεζική State Grid που κατέχει ήδη το 24%.
Δύσκολη υπόθεση αποτελεί η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη θέση του Υπουργείου εντός του 2020 δρομολογείται η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του.
Η απόφαση μετατίθεται καθώς δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, λένε στελέχη της αγοράς, ενώ ένα από τα «εμπόδια» είναι το προτιμησιακό δικαίωμα που διαθέτει η κινεζική State Grid που κατέχει ήδη το 24%.
Και αυτό γιατί οι Κινέζοι θεωρείται βέβαιο ότι θα το ασκήσουν, ωστόσο στις προθέσεις της κυβερνησης αλλά και της Κομισιον είναι να εισέλθει νέος ευρωπαίος επενδυτής στον ΑΔΜΗΕ.
Τα σενάρια για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενισχύουν και σήμερα την τιμή της μετοχής, καταγράφοντας νέα ιστορικά υψηλά.
Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή του ΑΔΜΗΕ κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στα 2,7750 ευρώ με άνοδο +3,16%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης