Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές - Νέο ρεκόρ για το δείκτη Stoxx Europe - Νέα μέτρα από την Κίνα κατά του κορωνοϊού - Αργία στη Wall

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές - Νέο ρεκόρ για το δείκτη Stoxx Europe - Νέα μέτρα από την Κίνα κατά του κορωνοϊού - Αργία στη Wall
Κλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει σήμερα η Wall Street
Με χαμηλά κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στον κορωνοϊού, καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας έλαβε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας.
Η ανησυχία ωστόσο για τις οικονομικές συνέπειες παραμένει, καθώς είναι αδύνατο να προβλεφθεί η εξέλιξη του ιού μακροπρόθεσμα.
Ο δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε 0,34% σημειώνοντας νέο ρεκόρ στις 431,98 μονάδες μετά από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.
Ο δείκτης έχει ενισχυθεί στις οκτώ από τις 11 τελευταίες συνεδριάσεις.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,29% στις 13.783,89 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε  άνοδο 0,33% στις 7.433,25 μονάδες.
Στις 6.085,95 μονάδες έκλεισε ο CAC 40 με άνοδο 0,27%.

Image

Κλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει σήμερα η Wall Street.
Νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην κινεζική οικονομία και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας μείωσε το ετήσιο μεσοπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού στο 3,15% έναντι 3,25% προηγουμένως, διαθέτοντας παράλληλα 200 δισ. γουάν (29 δισ. δολ.) μέσω ετήσιων δανείων.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα διέθεσε επιπλέον 100 δι.σ γουάν (14,3 δισ. δολ.) μέσω reverse repos, με τον οικονομολόγο της Capital Economics, Julian Evans-Pritchard, να εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, προκειμένου να στηρίξει κυρίως τις μικρότερες επιχειρήσεις.
«Πιστεύουμε ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα χρειαστεί να επεκτείνει τις ποσοστώσεις αναχρηματοδότησης και να χαλαώσει τους περιορισμούς του σκιώδους τραπεζικού συστήματος προκειμένου να δώσει περισσότερη πίστωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες», υπογράμμισε ο κ. Evans-Pritchard.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής της China Minsheng Bank, Wen Bin, δήλωσε ότι «η Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να διατηρήσει ευέλικτη τη νομισματική της πολιτική προκειμένου να μειώσει το κόστος στην πραγματική οικονομίας», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμα περιθώρια για την Τράπεζα ώστε να μειώσει τα επιτόκια».
«Η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες της αγοράς, αποσκοπεί στο να παράσχει μακροπρόθεσμα κεφάλαια με επαρκή ρευστότητα στην αγορά», υπογράμμισε ο αναλυτής της China Minsheng Bank.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS