Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε Κίνα και Ιαπωνία - Στο +0,03% και τα 57,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο με τα «βλέμματα» σε Κίνα και Ιαπωνία - Στο +0,03% και τα 57,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,17% στα 52,41 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (17/2) το πετρέλαιο, μετά τα ισχυρά κέρδη που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ιαπωνίας και της Κίνας τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 57,34 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί την προηγούμενη εβδομάδα κατά +5,2% γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,41 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας διαμορφώθηκαν στο +3,4%.
«Το πετρέλαιο παραμένει αρκετά ευάλωτο τόσο απέναντι στην υπέρογκη προσφορά όσο και απέναντι στην οικονομική επιβράδυνση που προκαλείται από τον κορωνοϊό στην Κίνα και σε άλλες περιοχές της Ασίας», δήλωσε ο Jeffrey Halley, επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA στη Σιγκαπούρη.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Tyche Capital Advisors, Tariq Zahir, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσο η Κίνα συνεχίζει να παλεύει με τον κορωνοϊό, θα συνεχίζει να βιώνει μία πτώση της ζήτησης αργού πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να γίνει όλο και μεγαλύτερη μέρα με τη μέρα».
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δημοσίευσε τη μηνιαία του έκθεση που αφορά την ζήτηση πετρελαίου, εκτιμώντας ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα σημειωθεί πτώση κατά 435 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Όπως αναφέρει ο IEA, ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να είναι σημαντικός βραχυπρόθεσμα, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο, θα πρόκεται για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης