Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εν μέσω προκλήσεων… αρχίζει σήμερα 17/2 ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Εν μέσω προκλήσεων… αρχίζει σήμερα 17/2 ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Οι συζητήσεις θα γίνουν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων – Τι θα προτείνει η Αθήνα
Εν μέσω των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την τουρκική πλευρά με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, με τις δηλώσεις περί «ανοίγματος» της Αμμοχώστου και με την αγορά του τρίτου γεωτρύπανου που είναι έτοιμο για νέες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αρχίζει σήμερα Δευτέρα 17/2 ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οι συζητήσεις που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα, θα διεξαχθούν από κοινές επιτροπές στρατιωτικών, οι οποίες θα συνεπικουρούνται από διπλωμάτες.
Πρώτο μέλημα του διαλόγου, οι δύο πλευρές να προβούν σε μια αποτίμηση των προγενέστερων συναντήσεων για τα ΜΟΕ μεταξύ των δύο χωρών, θέτοντας επί τάπητος τις προοπτικές συνέχισης της συγκεκριμένης διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση – διάρκειας 15 λεπτών – με τον Τούρκο ομόλογο του H. Akar, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 12 Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο του διαλόγου για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, θα προτείνει μεταξύ άλλων την ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής ανάμεσα στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και στην τουρκική διοίκηση τακτικής αεροπορίας στο Εσκί Σεχίρ, με σκοπό την άμεση επικοινωνία σε περίπτωση σοβαρής εμπλοκής στον αέρα και τη δυνατότητα επίλυσης πιθανών επεισοδίων στον Έβρο σε επίπεδο τοπικών διοικήσεων.
Είναι προφανές ότι η Αθήνα δεν βάζει μεγάλους στόχους σε αυτή τη διαδικασία, επιλέγοντας μια τακτική αποκλιμάκωσης της έντασης μέσα από μικρά βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης