Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι συναντήσεις Παναγιωτόπουλου στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

tags :
Οι συναντήσεις Παναγιωτόπουλου στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Με αρμόδιους υπουργούς του Λιβάνου, της Γεωργίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ και Αμερικάνους Γερουσιαστές
Σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους που συμμετείχαν στην 56η διάσκεψη Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο είχε ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τους ομολόγους του, του Λιβάνου και της Γεωργίας, τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Αμύνης της Γερμανίας και τον επικεφαλής των πολιτικών στρατιωτικών Υποθέσεων του Ισραήλ και με τους  Αμερικάνους Γερουσιαστές Jim Inhofe, Roger Wicker, Mike Rounds, Kevin Cramer, John Boozmanν.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με τις ΗΠΑ, η σημασία του προσφάτως υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Τροποποιήσεως της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας (MDCA) για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό και αμυντικοτεχνικό τομέα και την προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας. Επίσης υπογραμμίστηκε η συμβολή των τριμερών σχημάτων συνεργασίας με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο πρόγευμα εργασίας από το «Think Tank Cohen Group», όπου μίλησε ο ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) πτέραρχος Ted Walters και συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας ΗΠΑ Mark Esper, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Nancy Pelosi, Αμερικάνοι βουλευτές, Γερουσιαστές και υπουργοί 'Άμυνας από ευρωπαϊκά κράτη, τον Καναδά και την Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης