Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Έχουμε καθυστερήσει στο μεταναστευτικό – Θα κινηθούμε γρήγορα

Βορίδης: Έχουμε καθυστερήσει στο μεταναστευτικό – Θα κινηθούμε γρήγορα
"Είμαστε μια κυβέρνηση που έχει ως προτεραιότητά της τη μέριμνα για την αγροτική ανάπτυξη", τονίζει ο Μ. Βορίδης
«Έχουμε καθυστερήσει, θα κινηθούμε γρήγορα, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», δηλώνει αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» σε ερώτηση για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, είπε «τώρα πρέπει χωρίς άλλη χρονοτριβή να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας: αποτελεσματική φύλαξη συνόρων, διαχωρισμός προσφύγων, μεταναστών, κλειστά κέντρα κράτησης, επαναπροωθήσεις».
Σχετικά με τις επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά του Β. Αιγαίου σημειώνει ότι «ήταν η μόνη λύση επιταχύνσεως», ενώ η άλλη διαδικασία είναι αυτή των απαλλοτριώσεων, η οποία βραδύνει υπερβολικά». Για την τουρκική προκλητικότητα και την προσφυγή στη Χάγη, ο υπουργός αναφέρει ότι η Χάγη απαιτεί σοβαρή προετοιμασία και αυστηρό καθορισμό των ζητημάτων που θα προαχθούν σε κρίση, κάτι που προϋποθέτει και συμφωνία των μερών.
Χαρακτηρίζει τη διαδικασία αυτή «εξαιρετικά δύσκολη αφού το κάθε μέρος θα θέλει να υπαχθεί σε αυτήν μόνο αν είναι να κερδίσει».
Περαιτέρω, ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στον αγροτικό κόσμο, επισημαίνει ότι «οι αγρότες δεν ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, οι κομμουνιστές αγρότες το ζητούν αυτό.
Οι αγρότες που ξέρουν τη δουλειά τους, ξέρουν ότι σε συνθήκες ανοιχτής αγοράς και παγκοσμιοποιημένων συνθηκών εμπορίου αγροτικών προϊόντων οι κατώτατες εγγυημένες τιμές είναι καταστροφή γι' αυτούς».
Προσθέτει ότι με εγγυημένες κατώτερες τιμές, πέραν της παραβίασης του δικαίου του ανταγωνισμού, και σε περίπτωση ανόδου των διεθνών τιμών και σε περίπτωση καθόδου τους, «οι Έλληνες παραγωγοί θα ήταν χαμένοι».
Για το αγροτικό πετρέλαιο , αφού σημειώνει ότι δεν υπήρχε αναφορά στο πρόγραμμα της ΝΔ στις 18/6/2019, υπογραμμίζει πως «αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό δεν το εξετάζουμε, σημαίνει απλώς ότι δεν είχαμε δεσμευτεί  για αυτό. Όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα, θα το κάνουμε».
Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Βορίδης αναφέρει ότι δεν είδε κάτι ιδιαίτερο και πως «οι παραγωγοί μας βλέπουν την προσπάθεια που κάνουμε σε όλα τα επίπεδα.
Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που φέτος είναι η πρώτη χρονιά χωρίς αγροτικές κινητοποιήσεις.
 Καταλαβαίνουν ότι είμαστε μια κυβέρνηση που έχει ως προτεραιότητά της τη μέριμνα για την αγροτική ανάπτυξη, για τη μεγέθυνση του εισοδήματος των παραγωγών μας» ».
Τέλος, ως προς τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο κ. Βορίδης,  αφού σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότερα και δυσκολότερα θέματα «από τα οργανωτικά ζητήματα ενός πολύ δημοφιλούς αθλήματος», αναφέρει ότι «για την ουσία του θέματος έχει επιληφθεί ο πρωθυπουργός».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης