Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Ενισχύουμε την Ευρώπη με 1 δισ δολάρια για να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία

Pompeo: Ενισχύουμε την Ευρώπη με 1  δισ δολάρια για να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία
Θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στον ενεργειακό τομέα για την προστασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο
Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα  συνεισφέρουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Ευρώπη ώστε να απεξαρτηθεί από τον ενεργειακό εναγκαλισμό με την Ρωσία.
Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την ενεργειακή ανεξαρτησία των ευρωπαίων συμμάχων ο Pompeo δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια:
"Ως ένδειξη της νέας μας υποστήριξης για την κυριαρχία, την ευημερία και την ενεργειακή ανεξαρτησία των ευρωπαίων φίλων μας, θέλω να ανακοινώσω ότι μέσω της Διεθνούς Εταιρείας Χρηματοδότησης Ανάπτυξης και με την υποστήριξη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύουμε να παρέχουμε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη χρηματοδότηση των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών».
"Ο στόχος μας είναι πολύ απλός: πρόκειται να ενισχύσουμε τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στον ενεργειακό τομέα για την προστασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο" είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump έχει επανειλημμένα καλέσει τους ευρωπαίους να απεξαρτηθούν  από το ρωσικό φυσικό αέριο και να ενισχύσουν τους ενεργειακούς δεσμού και τις εισαγωγές τους με τις Η.Π.Α.
Ο Pompeo σημείωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο (αναφερόμενος στην αύξηση των αμυντικών κονδυλίων που ζητά ο Trump) λέγοντας ότι "τα έθνη μας είναι ασφαλέστερα όταν συνεργαζόμαστε και όταν βιώνουμε από κοινού τις δυνάμεις και ικανότητες μας".
Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν στην ενίσχυση των χωρών του ΝΑΤΟ εξ' ανατολάς ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα προσφέροντας  στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ως απόδειξη ότι οι ΗΠΑ διατηρούν στενούς δεσμούς με την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης