Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Προσέλκυσε ξένες επενδύσεις 25 δις ευρώ σε 8 χρόνια με "πυλώνα" τις μεταρρυθμίσεις

Σερβία: Προσέλκυσε ξένες επενδύσεις 25 δις ευρώ σε 8 χρόνια με
Η συνετή δημοσιονομική πολιτική, η απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών και η αδειοδότηση κατασκευής έργων υποδομών οι βασικοί πυλώνες
H συνετή δημοσιονομική πολιτική, οι μεταρρυθμίσεις, η απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών και η αδειοδότηση κατασκευής έργων υποδομών είναι οι βασικοί λόγοι που η Σερβία κατάφερε τα τελευταία 8 χρόνια να προσελκύσει ξένες επενδύσεις 25 δισ ευρώ.
Αυτό αναφέρθηκε στο 5ο συνέδριο ανάπτυξης υποδομών και ακινήτων, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, όπου ο σύμβουλος του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερβίας Alexander Kemives, παρουσίασε τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης του επιμελητηρίου σχετικά με τα ζητήματα που θεωρούν ως βασικούς άξονες για την υλοποίηση επενδύσεων σε συγκεκριμένες αγορές.
Τις πρώτες θέσεις κατέχουν οι υποδομές και ακολουθούν θέματα που αφορούν το δημόσιο χρέος της χώρας, τον πληθωρισμό και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η Σερβία αποτέλεσε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη συνετή δημοσιονομική πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί σε σημαντικά πεδία της οικονομικής δραστηριότητας, την απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών και της αδειοδότησης κατασκευής έργων υποδομών, καθώς και τη σταθερότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Να σημειωθεί, οτι ανάμεσα στους ξένους επενδυτές είναι εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, την Κίνα και φυσικά τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης