Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα
"Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Ο Αλ. Τσίπρας δυσκολεύεται να ξεφύγει από το παρελθόν και να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά.
Ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ανέφερε ότι «πάρα πολλές από τις τοποθετήσεις που έκανε στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.
Αυτό που δίνει την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να λειτουργήσει πολιτικά σε μια εποχή που έχει χαρακτηριστικά μιας κανονικής δημοκρατικής λειτουργίας.
Έχουμε ξεφύγει από τα πολύ δύσκολα πρώτα χρόνια των μνημονίων και εκείνη την πρώτη περίοδο του 2015, την τραγική περίοδο της ανευθυνότητα, της δημαγωγίας, της αντιμνημονιακής ρητορικής που κατέληξε στο να δεχθεί τα πάντα και να πάει η χώρα πάρα πολλά χρόνια πίσω.
Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα».
Χαρακτήρισε «πολύ επιφανειακή» την αυτοκριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη περίοδο που διακυβέρνησε, αλλά και άριστη την αντίδραση του κ. Τασούλα να μη παραλάβει το στικάκι του κ. Βαρουφάκη, για τον οποίο σημείωσε ότι «συνεχίζει να τροφοδοτεί τον εαυτό του και τις όποιες πολιτικές επιρροές πιστεύει ότι έχει με τα ψέματα και τον τυχοδιωκτισμό του πρώτου εξαμήνου του 2015, χωρίς να ζητήσει μια συγγνώμη».
Για την σχέση του κ. Τσίπρα με τον αρχηγό του ΜΕΡΑ25, είπε ότι προσπαθεί να τον αποφύγει και «παριστάνει ότι δεν ξέρει τον κ. Βαρουφάκη».
Σχετικά με την αξιολόγηση υπουργών από τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία γιατί «η διαρκής αξιολόγηση ανεβάζει τον πήχυ», ενώ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, διευκρίνισε ότι ουδέποτε το Υπουργείο Εσωτερικών είχε τον συντονισμό του θέματος.
Μάλιστα, αφού το χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα» επειδή «δεν είμαστε εμείς που καθορίζουμε τις ροές», επεσήμανε ότι «πολλά μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει. Ο κ. Μηταράκης έχει ξεκινήσει με πολύ μεγάλη δύναμη».
Σχετικά με τη στάση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη δήλωσε πως «είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν υπάρχει περιφερειάρχης της χώρας - αυτό ισχύει πλήρως και για τον κ. Μουτζούρη- που να εννοεί ότι διακόπτει τις σχέσεις του με την ελληνική κυβέρνηση.
Δεν υπάρχουν αυτά».
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο που περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης της Αυτοδιοίκησης που δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να διαδραματίσουν αναπτυξιακό ρόλο και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες.
Με το νομοσχέδιο που κατατίθεται, λύνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε τεχνικές υπηρεσίες και μηχανικούς, όπως είπε, ενώ υπάρχει διάταξη με την οποία το δημόσιο και οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.
Διευκρίνισε δε ότι θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κ. Χατζηδάκη το οποίο θα παρουσιάζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης γύρω από την ηλεκτροκίνηση και τα κίνητρα στους πολίτες.
Περαιτέρω, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 31 Μαρτίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά, στο Ε9 και στους δήμους.
Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχολικές αίθουσες ανέφερε ότι γνωρίζει τις ελλείψεις και βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την ΚΕΔΕ,  καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο το υπουργείο Εσωτερικών να συμβάλλει στην κατασκευή σχολικών αιθουσών για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
Αναφορικά τέλος με τις αλλαγές στον νόμο Πεπονή, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι αλλαγές αφορούν μόνο την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το φθινόπωρο.
Πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, θα υπάρχουν διατάξεις για την διευκόλυνση αποσπάσεων προσωπικού προς το ΑΣΕΠ και τη μη υποχρέωση μετάφρασης εγγράφων που είναι γραμμένα στις πέντε βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης