Γεωργιάδης για ρύθμιση κόκκινων δανείων: Ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο

Γεωργιάδης για ρύθμιση κόκκινων δανείων: Ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο
"Η άνοδος είναι εμφανής", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Για άνοδο του αριθμού των δανειοληπτών που έκαναν το πρώτο βήμα για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που ήδη πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθεί η αίτησή τους, κάνοντας λόγο για άνοδο που είναι εμφανής.
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «πριν από δυο εβδομάδες ήμασταν στους 500.
Η άνοδος είναι εμφανής.
Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τους 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα».
Αναφορικά με την επιστολή του Χρ. Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τον μικρό αριθμό των δανείων που έχουν ρυθμιστεί, ο υπουργός εξήγησε ότι δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά έπειτα από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds.
Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι  «είδαμε ποιο είναι το σημείο στο οποίο γίνεται η απόρριψη εκείνων που μπαίνουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε την τράπεζες για το πώς η κυβέρνηση βλέπει το περιβάλλον μετά  την 30η Απριλίου».
Σχετικά με τις ηχογραφήσεις του κ. Βαρουφάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «ο  κ. Βαρουφάκης είναι μια εθνική ντροπή.
 Αισθάνομαι ντροπή που αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε την Ελλάδα έστω και για αυτό το βραχύβιο διάστημα.
 Η Ελλάδα είχε έναν Υπουργό Οικονομικών ο οποίος όχι μόνο κατέγραφε παράνομα τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά ήθελε να τις παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής και έτσι να καταστήσει συνενόχους στην παρανομία του το σύνολο της ελληνικής Δημοκρατίας».
Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τασούλας με το να μην δεχθεί να παραλάβει το προϊόν της παράνομης καταγραφής διέσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας».  
Τέλος, για τη Novartis, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «από την πρώτη ημέρα της σκευωρίας της Novartis έλεγα ότι ζω για τη στιγμή που θα έρθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή οι δύο ψευδομάρτυρες και χωρίς κουκούλα θα ρωτηθούν γιατί είπαν όλα αυτά τα ψέματα.
 Αυτό τώρα γίνεται πραγματικότητα.
Την Τρίτη και την Τετάρτη θα εξεταστούν με τη σειρά ο κ. Μάξιμος Σαράφης και η κ. Αικατερίνη Κελέση από τους εισηγητές των κομμάτων της Προκαταρκτικής Επιτροπής  χωρίς κουκούλα.
Και θα ερωτηθούν για αυτά που δεν ρωτήθηκαν ποτέ από την κ. Τουλουπάκη.
Και ο νοών νοείτω».
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS