Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοροναϊός: Αεροσκάφος των ΗΠΑ στην Ιαπωνία για τον επαναπατρισμό Αμερικανών που επιβαίνουν στο Diamond Princess

Κοροναϊός: Αεροσκάφος των ΗΠΑ στην Ιαπωνία για τον επαναπατρισμό Αμερικανών που επιβαίνουν στο Diamond Princess
Το αεροσκάφος θα φθάσει στην Ιαπωνία το βράδυ της Κυριακής 16/2
Aεροσκάφος στην Ιαπωνία θα αποστείλουν οι ΗΠΑ, για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα και έχει τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.
Το αεροσκάφος θα φθάσει στην Ιαπωνία το βράδυ (τοπική ώρα) της Κυριακής 16/2, όπως ενημέρωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ τους Αμερικανούς επιβάτες με επιστολή, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απομακρύνουν τον κόσμο από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού από τις 3 Φεβρουαρίου, με συνέπεια να έχουν νοσήσει οι 218 από τους 3.700 επιβάτες του, όπως μεταδίδει το BBC.
Συγκεκριμένα, οι εκατοντάδες Αμερικάνοι πολίτες που βρίσκονται στο πλοίο, με 24 εξ αυτών να έχουν προσβληθεί από τον ιό, θα πετάξουν με πτήση τσάρτερ αύριο, Κυριακή 16/2.
Το αεροπλάνο θα έχει προορισμό αεροπορική βάση στην Καλιφόρνια, όπου πολλοί επιβάτες θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών εκεί.
Στην ίδια αεροπορική βάση μπήκαν σε καραντίνα πρόσφατα άλλοι 200 Αμερικάνοι που ταξίδεψαν από τη Wuhan.
H Aυστραλία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να μεταφέρει πολίτες της από το κρουαζιερόπλοιο, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, ακόμα 67 άτομα από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης