Γερμανία: Ο Mike Mohring παραιτήθηκε και από την προεδρία του CDU Θουριγγίας

Γερμανία: Ο Mike Mohring παραιτήθηκε και από την προεδρία του CDU Θουριγγίας
Το (Χριστιανοδημοκρατικό) κόμμα χρειάζεται ειρήνη και μια κοινή πορεία, έγραψε ο Mohring σε ανάρτησή του αιτιολογώντας την παραίτησή του
Το (Χριστιανοδημοκρατικό) κόμμα χρειάζεται ειρήνη και μια κοινή πορεία, θα ήθελα να συμβάλω σε αυτό και δεν θα υποβάλω ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος στο κρατίδιο της Θουριγγίας», έγραψε στο Twitter σήμερα 14/2, ο νυν πρόεδρος του CDU Θουριγγίας Mike Mohring.
Πρότεινε δε την διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος το νωρίτερο δυνατόν για την εκλογή νέου προέδρου, αφού ο ίδιος παραιτείται.
Ο Mohring είχε ήδη δηλώσει ότι θα παραιτείτο από επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU του στο τοπικό κοινοβούλιο της Ερφούρτης, πρωτεύουσας της Θουριγγίας το αργότερο τον Μάιο 2020.
Μετά την αμφιλεγόμενη εκλογή του πολιτικού του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Τόμας Κέμεριχ ως πρωθυπουργού με τις ψήφους όχι μόνον των χριστιανοδημοκρατών (CDU) βουλευτών αλλά και με τις ψήφους του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ο Mohring είχε επικριθεί σφοδρά διότι τον συνεχάρη αμέσως μετά.
Κατά την ηγεσία του CDU αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση της απόφασής του περί σαφούς οριοθέτησης και μη συνεργασίας με το AfD σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS