Τραγωδία στην Αϊτή με 15 νεκρά παιδιά από φωτιά σε ορφανοτροφείο

Τραγωδία στην Αϊτή με 15 νεκρά παιδιά από φωτιά σε ορφανοτροφείο
Προτεραιότητα των Αρχών είναι να βρεθεί μια νέα οικία για τα παιδιά που επέζησαν
Μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα ορφανοτροφείο στην Αϊτή επέφερε το θάνατο 15 παιδιών ανακοίνωσαν σήμερα (14/2) οι τοπικές αρχές.
Δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο ορφανοτροφείο και 13 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Φερμάτ από ασφυξία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος της κοινότητας Κενσκόφ.
Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 τοπική ώρα της Πέμπτης (04:00 ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ίδιο.
«Αυτό είναι ένα τραγικό συμβάν» δήλωσε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πρόνοιας, τονίζοντας πως η προτεραιότητα τώρα είναι να βρεθεί μια νέα οικία για τα παιδιά που επέζησαν από την φωτιά.
Πολλά από τα παιδιά που βρίσκονται σε ορφανοτροφεία στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου έχουν εν ζωή γονείς που τα παρέδωσαν σε ορφανοτροφείο, καθώς η οικονομική τους ένδεια δεν τους επιτρέπει να τα φροντίσουν.
Το ορφανοτροφείο του Κενσκόφ, μιας κοινότητας που βρίσκεται στο διαμέρισμα του Πορτ-ο-Πρενς δεν διέθετε από το 2013 νόμιμη άδεια λειτουργίας και φιλοξενούσε περίπου 66 παιδιά.
Τα αίτια της φωτιάς και οι ηλικίες των θυμάτων παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής.
Μόλις 35 από τα 754 ορφανοτροφεία στην Αϊτή διαθέτουν επισήμως άδεια.
Η κυβέρνηση έχει κλείσει περίπου 160 κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS