Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν με οκτώ νεκρούς

tags :
Αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν με οκτώ νεκρούς
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ΗΠΑ - Ταλιμπάν
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, που πιστεύεται ότι όλοι τους ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα στο Αφγανιστάν σήμερα (14/2), λίγες ώρες αφότου υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για σημαντική πρόοδο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.
Χθες (13/2) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε ότι υπάρχει "μεγάλη πιθανότητα" να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους Ταλιμπάν, γεγονός που θα οδηγούσε στην αποχώρηση μεγάλου μέρους των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν.
Για "σημαντική πρόοδο" μίλησαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών Mike Pompeo και Άμυνας Mark Esper.
Σήμερα ωστόσο, στην επαρχία Νανγκαρχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, στοχοθετήκε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν άμαχοι. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα παιδί.
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid, είπε ότι σκοτώθηκαν 11 πολίτες.
Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας επιβεβαίωσε το αεροπορικό πλήγμα, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τα θύματα ήταν άμαχοι.
Την ώρα που οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν συνεχίζουν τις επαφές τους, στην Ντόχα του Κατάρ οι Ταλιμπάν και η αφγανική κυβέρνηση ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
Σε άλλο αεροπορικό πλήγμα, το βράδυ της Πέμπτης (13/2) σκοτώθηκαν ένας υψηλόβαθμος διοικητής των ανταρτών και οκτώ άλλοι άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι σκότωσαν έξι Αφγανούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και δύο αξιωματικούς, σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου στην επαρχία Κουντούζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης