Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διαδοχικές συναντήσεις Δένδια με Lavrov, Pompeo και Dimitrov στο Μόναχο - Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

tags :
Διαδοχικές συναντήσεις Δένδια με Lavrov, Pompeo και Dimitrov στο Μόναχο - Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες
Στο επίκεντρο ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας
Συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Sergey Lavrov αντίστοιχα.
Σύμφωνα με ανάρτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο Twitter, οι επικεφαλής των διπλωματιών των δύο χωρών συζήτησαν ζητήματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.
Ο κ. Δένδιας είχε επίσης συναντήσεις με τον ομόλογο του της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Nikola Dimitrov, καθώς και με τον Αμερικανό γερουσιαστή Bob Menendez.
Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης σύντομο διάλογο, στο ίδιο πλαίσιο, και με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Michael Pompeo.
Οι υπουργοί Ελλάδας – Ρωσίας συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή ασφάλεια, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια και του S. Lavrov ανακοίνωση εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει, επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Μεταξύ αυτών ήταν η κατάσταση στη Συρία, οι προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης και ευρύτερα η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Η κρισιμότητα της συνάντησης

Η συνάντηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς την ίδια στιγμή οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας βρίσκονται στο κόκκινο το τελευταίο διάστημα με φόντο τις εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης