Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέσβος: Κάτοικοι απέκλεισαν την περιοχή Καράβα‑Kαβακλή, αντιδρώντας στην δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών

tags :
Λέσβος: Κάτοικοι απέκλεισαν την περιοχή Καράβα‑Kαβακλή, αντιδρώντας στην δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών
Περιοχή σημαντικής στρατιωτικής σημασίας την χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι
Στον αποκλεισμό της περιοχής Καράβας - Καβακλή προχώρησαν οι κάτοικοι της Λέσβου, οι οποίοι αντιδρούν στην δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.
Ειδικότερα, από το πρωί της Παρασκευής (14/2) οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή Kαράβας- Καβακλή λίγο πριν τον Μανταμάδο.
Πρόκειται για την περιοχή όπου η Κυβέρνηση έχει επιτάξει 261 στρέμματα προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών.
Ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στον ΧΥΤΑ της Λέσβου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προσέγγιση των απορριμματοφόρων των δυο Δήμων του νησιού.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με δήλωση του έχει ζητήσει «εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των δημοτών». Παράλληλα, μηχανήματα του Δήμου έχουν αποκλείσει και την πρόσβαση στην περιοχή «Διαβολόρεμα».

Περιοχή μεγάλης στρατιωτικής σημασίας

Παράλληλα, επιστολή, που συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, στάλθηκε σήμερα (14/2) από την Κοινότητα του Μανταμάδου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.
Στην επιστολή περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας περιλαμβάνει δε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
«Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η κυβέρνηση για την νέα δομή.
Θα θέλαμε να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το γνώριζε και με βάση τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασής της» καταλήγει η επιστολή της Κοινότητας Μανταμάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης