Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική συνομιλία Putin - Zelensky για απελευθέρωση Ουκρανών που κρατούνται στην Ρωσία

tags :
Τηλεφωνική συνομιλία Putin - Zelensky για  απελευθέρωση Ουκρανών που κρατούνται στην Ρωσία
Οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα (14/2) συζήτησαν για την απελευθέρωση Ουκρανών πολιτών οι οποίοι κρατούνται στην Ρωσία, την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ουκρανού προέδρου.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης στο πλαίσιο του "σχήματος της Νορμανδίας", που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, καθώς και για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης του "σχήματος της Νορμανδίας" με την συμμετοχή των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των Putin και Zelensky είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου του 2019, ενάμιση μήνα αφότου ο Zelensky είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας.
Εν συνεχεία ακολούθησαν και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών.
Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 στην σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στο πλαίσιο του "σχήματος της Νορμανδίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης