Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δέσμευση Μητσοτάκη προς Μάστορα: Οι Βορειοηπειρώτες θα λάβουν τις συντάξεις τους

tags :
Δέσμευση Μητσοτάκη προς Μάστορα: Οι Βορειοηπειρώτες θα λάβουν τις συντάξεις τους
Ο γνωστός τραγουδιστής είχε ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου
Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Χρήστο Μάστορα, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος «Μέλισσες», και τον διαβεβαίωσε ότι προωθείται σύντομα νομοθετική ρύθμιση μετά το αίτημά του για παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου.
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αντιλαμβάνεται πλήρως το θυμό και την οργή που εξέφρασε με συγκεκριμένη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο δημοφιλής καλλιτέχνης, εκφράζοντας απόλυτα τους Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες του.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα και κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για τα εργασιακά στη Βουλή, λέγοντας ότι οι Βορειοηπειρώτες θα λάβουν τις συντάξεις τους.
«Πράγματι υπάρχει μια αδικία που έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσοι ήρθαν από την Αλβανία μέλη της Ελληνικής μειονότητας και στοιχειοθέτησαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν είχαν τον τρόπο να το βεβαιώσουν καθώς το καθεστώς κατέρρευσε το 1989 και οι περισσότεροι ήρθαν στην Ελλάδα από το 1997. Θα λάβουν τις συντάξεις τους θέλω να ελπίζω με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ελληνικής αντιπροσωπείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Σημειώνεται πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες» είχε ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου και αφορούσαν στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης