Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τον κορωνοϊό της Κίνας στις... ακρίδες της Αφρικής - Απειλή για τις οικονομίες

tags :
Από τον κορωνοϊό της Κίνας στις... ακρίδες της Αφρικής - Απειλή για τις οικονομίες
Οι ακρίδες αποτελούν τεράστια απειλή για τις οικονομίες στην ανατολική Αφρική
Σαν να μην ήταν αρκετή η επιδημία του κορωνοϊού και η εξάπλωση της σε πολλές χώρες προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ένα άλλο σπάνιο περιστατικό που θυμίζει... βιβλική καταστροφή καταγράφεται σε χώρες της ανατολικής Αφρικής, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια ακρίδες κατεβαίνουν σε αγροτικά χωράφια και πόλεις.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ακρίδες ταξιδεύουν σε σμήνη εκατομμυρίων που μερικές φορές μπορούν να μετρηθούν έως και 40 μίλια πλάτος.
Τα σμήνη των ακρίδων μετανάστευσαν στην Κένυα από την Αιθιοπία και την Σομαλία, οι οποίες δεν έχουν υποστεί κάποια εισβολή τέτοιου μεγέθους, εδώ και δύο δεκαετίες.
Ωστόσο, οι ακρίδες αποτελούν τεράστια απειλή για τις κοινότητες και τις οικονομίες στην ανατολική Αφρική που είναι εξαρτημένης από τη γεωργία, καθώς «εισβολείς» καταβροχθίζουν τις καλλιέργειες με έναν απίστευτα γρήγορο ρυθμό, που είναι μεγαλύτερος από άλλες φυσικές καταστροφές.
Σημειώνεται ότι η έξαρση στην ανατολική Αφρική, ήρθε ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις στα τέλη του 2019, οι οποίες έφεραν σμήνη ακρίδων της ερήμου στην περιοχή, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή καλλιεργειών, καθώς και κινδύνους για τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι οι ακρίδες έχουν ήδη «κυριεύσει» την ανατολική Αφρική, θέτοντας σε κίνδυνο την προσφορά τροφίμων και απειλώντας πολλές γεωργικές οικονομίες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης