Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: Κακόβουλες και αστήριχτες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κλοπής εμπορικών μυστικών

tags :
Huawei: Κακόβουλες και αστήριχτες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κλοπής εμπορικών μυστικών
Μαίνεται ο τεχνολογικός πόλεμος ανάμεσα στον Κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα και τις ΗΠΑ
H Huawei ανέφερε ότι οι νέες διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον της από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είναι παντελώς αβάσιμες και αποτελούν μέρος της συντονισμένης προσπάθειας «να πλήξουν την φήμη της Huawei και τις δραστηριότητές της».
Ομοσπονδιακοί Εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Πέμπτη (13/2) νέα ποινική δίωξη εναντίον της Huawei και δύο από τις αμερικανικές θυγατρικές της, η οποία περιλαμβάνει κακουργηματικές διώξεις για συνωμοσία και επιχείρηση κλοπής εμπορικών μυστικών από αμερικανικές εταιρείες.
Η Huawei κατηγορείται επίσης ότι βοήθησε την κυβέρνηση του Ιράν στην παρακολούθηση των διαδηλωτών στην Τεχεράνη το 2009 και προσπάθησε να αποκρύψει το αντικείμενο των δραστηριοτήτων της στην Βόρεια Κορέα.
Οι νέες ποινικές διώξεις προστίθενται στο κατηγορητήριο εναντίον της Huawei, το οποίο σχηματίστηκε τον Ιανουάριο, και περιλαμβάνει κατηγορίες για ψεύδη της εταιρείας στις τράπεζες, απάτη και παραβίαση οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν.
Η Huawei σε δήλωσή της την Παρασκευή (14/2) επισήμανε: «Αυτές οι νέες κατηγορίες είναι παντελώς αστήριχτες και βασίζονται στις ίδιες κατηγορίες εναντίον της εταιρείας που ανακυκλώνονται την τελευταία 20ετία και οι οποίες έχουν ήδη απορριφθεί από ομοσπονδιακούς δικαστές.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα κερδίσει με τις κατηγορίες τις, οι οποίες θα αποδείξουμε ότι είναι αβάσιμες και άδικες».
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σημείωσε επίσης: «Οι ΗΠΑ κάνουν κατάχρηση εξουσίας για να επιτίθενται στις κινεζικές εταιρείες χωρίς αποδείξεις».
Η Huawei έχει καταθέσει δύο αγωγές εναντίον της Verizon, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Κινεζική εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης