Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την κινεζική οικονομία

tags :
Georgieva (ΔΝΤ): Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την κινεζική οικονομία
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα διαπιστωθεί η επίδραση της επιδημίας του κορωνοϊού στην κινεζική αλλά και την παγκόσμια οικονομία
Την εκτίμηση ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την Κίνα, καθώς τότε θα προσδιοριστεί η επίδραση του κορωνοϊού, εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva.
Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο CNBC, τότε θα επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της Κίνας που είχαν διακόψει την παραγωγή λόγω του κορωνοϊού, κάτι που θα δώσει καλύτερη εικόνα για την αντοχή της χώρας και κατά συνέπεια θα μπορούν να προσδιοριστούν και οι επιπτώσεις του ιού στις υπόλοιπες οικονομίες.
Σύμφωνα με τη Georgieva, το ΔΝΤ παρακολουθεί την εξάπλωση του κορωνοϊού εκτός της Κίνας, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν είναι βασικό θέμα επί του παρόντος», αλλά εάν εξαπλωθεί σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας, όπως τη Αφρική» αυτό μπορεί να αλλάξει.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ τάχθηκε κατά της σύγκρισης του κορωνοϊού με τον SARS και εξήγησε ότι όχι μόνο είναι διαφορετικός ο ιός, αλλά η Κίνα και η παγκόσμια οικονομία έχει αλλάξει από τότε.
Ειδικότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Κίνα αποτελούσε το 8% της παγκόσμιας οικονομίας και τώρα αντιπροσωπεύει το 19%.
Σύμφωνα με την ίδια, η παγκόσμια οικονομία εκείνη την εποχή ήταν «πραγματικά σε αρκετά καλή κατάσταση», αλλά τώρα ήταν πιο «υποτονική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης