Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Assad στην Ιντλίμπ – Συνάντηση Cavusoglu – Lavrov

Συρία: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Assad στην Ιντλίμπ – Συνάντηση Cavusoglu – Lavrov
Στόχος των κυβερνητικών δυνάμεων να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει Δαμασκό – Χαλέπι
Προελαύνουν στην επαρχία Ιντλίμπ οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Bashar al Assad παρά τις απειλές που έχει διατυπώσει η Άγκυρα και ενώ την προσεχή Κυριακή 16/2 αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu και της Ρωσίας, S. Lavrov.
Στη συνάντηση αυτή πρόκειται να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας, η οποία μέχρι τώρα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι στηρίζει την επέλαση των δυνάμεων του Assad, κάτι που έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας που με τη σειρά της έχει προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που τραυματιστεί έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης θα ανταποδώσει παντού στη Συρία με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του Assad ύστερα από σκληρές μάχες με τζιχαντιστές και Σύρους αντάρτες ανακατέλαβαν τη βάση 46, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά του Χαλεπιού.
Τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν μέσα σ' αυτή τη βάση, όμως αποσύρθηκαν χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι φιλοκαθεστωτικοί προωθούνται πλέον με στόχο να δημιουργήσουν «μια ζώνη ασφαλείας» γύρω από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα Δαμασκό και ανακατελήφθη εξ ολοκλήρου από το καθεστώς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης