Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alibaba: Μαύρος Κύκνος για την Κίνα το κορωνοϊός

tags :
Alibaba: Μαύρος Κύκνος για την Κίνα το κορωνοϊός
Ο ιός παγιδεύτηκε σε μεγάλους κατασκευαστικούς κόμβους σε όλη τη χώρα και οδήγησε σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε καραντίνα
Σημαντικά απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alibaba, Daniel Zhang, για την πορεία της επιδημίας Covid-19 στην Κίνα, θεωρώντας εξελίσσεται σε ένα «μαύρο κύκνο» που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία της χώρας αλλά και παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που επακολούθησε της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Zhang προειδοποίησe για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που σχετίζονται με τη θανατηφόρα έκρηξη του ιού.
Από την άλλη βέβαια, ο οικονομικός διευθυντής της Alibaba, Maggie Wu, δήλωσε ότι είναι "πολύ νωρίς για να ποσοτικοποιήσει τον αντίκτυπο" που θα έχει ο Covid-19 στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και σε άλλους λειτουργικούς τομείς στην Ασία.
Ο Wu δήλωσε ότι ο ιός παγιδεύτηκε σε μεγάλους κατασκευαστικούς κόμβους σε όλη τη χώρα και οδήγησε σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε καραντίνα.
Είπε ότι η ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες έχει μειωθεί και η καθυστέρηση του εργατικού δυναμικού να επιστρέψει στην εργασία θα μπορούσε να εμποδίσει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη.
Η Alibaba, μεγαλύτερη κινεζική διαδικτυακή εταιρεία, δήλωσε ότι θα μείωνε κάποιες προμήθειες, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν την πλατφόρμα εργασίας από το σπίτι, βοηθώντας στην επιδότηση των courier έτσι ώστε να λάβουν επιπλέον χρήματα για τη δουλειά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης