Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Lavrov – Cavusoglu στο Μόναχο – Στο επίκεντρο η Συρία

Συνάντηση Lavrov – Cavusoglu στο Μόναχο – Στο επίκεντρο η Συρία
Πεδίο συνεννόησης αναζητούν Τουρκία και Ρωσία για τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ
Συνάντηση στο Μόναχο στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια θα έχουν την προσεχή Κυριακή 16/2 οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusloglu και της Ρωσίας, S. Lavrov.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της Συρίας και συγκεκριμένα η επέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας και της Συρίας.
Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που τραυματιστεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης, θα επιτεθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο στις συριακές δυνάμεις, οι οποίες φέρονται πως έχουν το πράσινο φως από τη Μόσχα προκειμένου να συνεχίσουν την προέλαση τους στην Ιντλίμπ, το οποίο θεωρείται το τελευταίο «οχυρό» των Σύρων ανταρτών.
Χθες το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας επέκρινε τις δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την Ιντλίμπ μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα χρησιμοποιήσει βία κατά των ανταρτικών οργανώσεων που παραβιάζουν μια κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης