Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Τέλη Μαρτίου τα Εξάρχεια θα έχουν καθαρίσει – Πολύ θράσος από το ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Χρυσοχοΐδης: Τέλη Μαρτίου τα Εξάρχεια θα έχουν καθαρίσει – Πολύ θράσος από το ΣΥΡΙΖΑ
Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε τις ίδιες απόψεις στο θέμα της ασφάλειας είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης
Διαβεβαιώσεις ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν καθαρίσει τα Εξάρχεια παρείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι αμετακίνητος από τη σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία του και ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη διότι έχουν τις ίδιες απόψεις για το θέμα της ασφάλειας.
Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την εποχή που ζούμε σαν την μεταπολίτευση και «μετάβαση στην κανονικότητα», κατά την οποία «καλούμαστε να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που πόνεσε την Ελλάδα, μια εποχή που κυριάρχησαν οι ακραίοι με τον θυμό και τον παραλογισμό, που διατάραξαν την κοινωνία...» ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολύ θράσος» σε ό,τι αφορά την κριτική που του ασκεί στο θέμα της χρήσης ναρκωτικών από τοξικομανείς σε κοινή θέα στην Αθήνα.
Για τους αλλοδαπούς που παρανομούν ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «διάλεξαν λάθος χώρα και τόπο για να εγκληματούν» και συμπλήρωσε ότι «θα φύγουν από την χώρα» και μέχρι τότε «δεν πρόκειται ποτέ να αφεθούν ελεύθεροι, για λόγους προστασίας της κοινωνίας».
Με αφορμή τη χτεσινή συμπλοκή με νεκρό και τραυματία στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός ανέφερε ότι οι δράστες είναι γνωστοί και θα συλληφθούν και υπογράμμισε ότι «δέσμευση του και της κυβέρνησης, στους κατοίκους της Αθήνας και της Ελλάδας, είναι ότι το έγκλημα αυτού του είδους θα εκλείψει από τη χώρα».
Επεσήμανε επίσης ότι για την εγκληματικότητα στη δυτική Αττική έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η αστυνομική παρουσία και επιχειρήσεις ενώ ο ίδιος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΕΔΔΗΕ για κλοπές καλωδίων, από τις οποίες το κράτος ζημιώνεται 22 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καθώς και με τοπικούς παράγοντες, προσθέτοντας πως γίνεται καταγραφή των εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα είπε ότι «η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».
«Πολύ σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις.
Ο Ρουβίκωνας θα τιμωρηθεί αυστηρά αν δεν αλλάξει τακτική» είπε ο υπουργός, ο οποίος για τα Εξάρχεια ανέφερε ότι εδώ και 4-5 μήνες η αστυνομία είναι εκεί γι' αυτό δεν υπάρχουν καψίματα από τους «μπαχαλάκηδες» και κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται καλύτερη στο κέντρο της Αθήνας.
«Στα Εξάρχεια τα προβλήματα ήταν δύο:
Η ανομία με τις καταλήψεις και η εγκληματικότητα από τους αλλοδαπούς κυρίως με το εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές κ.λ.π.
Από προχθές έφυγαν τα ΜΑΤ καθώς μπήκε σε εφαρμογή νέο σχέδιο με βάση το οποίο εκτιμάται ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στον δήμο» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Για το Κουκάκι είπε ότι «δεν υπήρξε καμιά τραυματική εμπειρία εκτός από τους τραυματισμούς των αστυνομικών», ενώ για την περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ και το σάλο που δημιουργήθηκε για αστυνομική βία, επανέλαβε ότι περιμένει τα αποτελέσματα της δικαστικής διερεύνησης.
Για την αστυνομική βία γενικώς είπε ότι «όποιος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του δεν έχει θέση στην αστυνομία», ενώ από τον Δεκέμβριο ψηφίστηκε Προεδρικό Διάταγμα για το πειθαρχικό δίκαιο και διάταξη για ανεξάρτητη διερεύνηση από τον Συνήγορο του Πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης