Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι εγκλήσεις δε βοηθούν την πρόοδο των τραπεζών - Μυλωνάς Εθνική τράπεζα: Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτήν την περίοδο

tags :
Οι εγκλήσεις δε βοηθούν την πρόοδο των τραπεζών - Μυλωνάς Εθνική τράπεζα: Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτήν την περίοδο
Tην πεποίθησή του πως η Εθνική Τράπεζα θα λάβει τελικώς τη σωστή απόφαση σε ότι αφορά το θέμα των εγκλήσεων εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς
Tην πεποίθησή του πως η Εθνική Τράπεζα θα λάβει τελικώς τη σωστή απόφαση σε ότι αφορά το θέμα των εγκλήσεων εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς ερωτηθής σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο κ. Μυλωνάς δε δίστασε να πει πως κατ' αυτόν η σωστή απόφαση δεν είναι άλλη από το να μη γίνουν εγκλήσεις.
Δεν βοηθά τις τράπεζες ένα κλίμα πολεμικό το οποίο ανήκει σε άλλη εποχή σημείωσε ο CEO της ΕΤΕ.
Κανένα τραπεζικό στέλεχος όταν χορηγούσε δάνεια δεν είχε δόλο τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Μυλωνάς.
Είναι αστείο να συζητάμε πως  για παράδειγμα 50 τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται στη χορήγηση ενός δανείου είχαν δόλο κατά τη θετική τους εισήγηση να χορηγηθεί το δάνειο αυτό.
Το γεγονός πως οι πελάτες κατέστησαν υπερήμεροι δε σημαίνει πως τα τραπεζικά στελέχη είχαν δόλο κατά τη χορήγηση του δανείου.
Ολα όσα συνέβησαν ήταν κυρίως προϊόν της κρίσης. Τώρα το τραπεζικό σύστημα έχει ανάγκη να τα ρίξει όλα  αυτά πίσω του και να κλείσει τη συγκεκριμένη σελίδα.
Μιλώντας συγκεκριμένα για την Εθνική Τράπεζα και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διαφωνίες στο διοικητικό της συμβούλιο, ο κ. Μυλωνάς απέδωσε τις διαφωνίες αυτές στα πολλά νέα μέλη του δ.σ. της Εθνικής που όταν γίνονταν οι σχετικές παρουσιάσεις για τα συγκεκριμένα θέματα δεν είχαν ακόμη αναλάβει. Σημείωσε πάντως πως ενημερώσεις θα γίνουν έως ότου ληφθεί η απόφαση.
Οι περισσότερες περιπτώσεις που αφορούν την Εθνική Τράπεζα αφορούν συγχρόνως και τις άλλες τράπεζες καθώς πρόκειται για κοινές χορηγήσεις.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την  Εθνική, η τράπεζα έχει δύο αποκλειστικά δικές της περιπτώσεις εκείνην του ΛΕΠΕΤΕ και αυτήν της Πανγαίας.
Σε  σχέση με τις υποθέσεις  της Εθνικής σε προανακριτική φάση είναι περίπου 10 και 5 έχουν οδηγηθεί σε δεύτερο στάδιο ως προς τη διαδικασία. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν τη λήξη της θητείας του παρόντος διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας δηλαδή μέσα στο Φεβρουάριο.
Προκειμένου οι αποφάσεις που θα ληφθούν να στηρίζονται σε στοιχεία, θα γνωμοδοτήσουν ανεξάρτητοι φορείς της τράπεζας  όπως η νομική υπηρεσία και το Audit Committee και η εκτίμηση του κ. Μυλωνά είναι πως τελικώς το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης