Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Πύραυλοι ιρανικού σχεδιασμού και κατασκευής κατασχέθηκαν στην Αραβική Θάλασσα

tags :
ΗΠΑ: Πύραυλοι ιρανικού σχεδιασμού και κατασκευής κατασχέθηκαν στην Αραβική Θάλασσα
«Ρεσάλτο» Αμερικανών σε πλοίο – Κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες ιρανικών όπλων
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε σήμερα (13/2) το απόγευμα ότι την Κυριακή το καταδρομικό USS Normandy αναχαίτισε και κατέλαβε σκάφος στην Αραβική Θάλασσα και κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες ιρανικών όπλων.
"Τα όπλα που κατασχέθηκαν περιλαμβάνουν 150 αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα Dehlavieh (ATGM), τα οποία είναι αντίγραφα των ρωσικών ATGM της Ρωσίας Kornet", ανέφερε η ανακοίνωση του CENTCOM στις 13 Φεβρουαρίου.
"Άλλα τμήματα όπλων που κατασχέθηκαν στο σκάφος ήταν ιρανικού σχεδιασμού και κατασκευής και περιλάμβαναν τρεις ιρανικούς πυραύλους εδάφους-αέρος, ιρανικά όπλα θερμικής απεικόνισης, ιρανικά εξαρτήματα για μη επανδρωμένα εναέρια σκάφη και σκάφη επιφανείας, καθώς και άλλα πυρομαχικά και προηγμένα τμήματα όπλων".
Η ανακοίνωση σημείωσε ότι οι ποσότητες των "προηγμένων όπλων και εξαρτημάτων όπλων" που ανακτήθηκαν από το σκάφος είναι "πανομοιότυπες" με εκείνες που κατασχέθηκαν από το αντιτορπιλικό USS Forrest Sherman από πλοίο στην Αραβική Θάλασσα στις 25 Νοεμβρίου 2019.
"Αυτά τα όπλα αποδείχθηκε ότι είναι ιρανικής προέλευσης και εκτιμήθηκε ότι προορίζονταν για τους Χούτι στην Υεμένη, γεγονός που θα παραβίαζε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά όπλων στους Χούτι’’ τονίζει η CENTCOM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης